SON DAKİKA



Haber > Gündem > İlk Eko Turizm Köyü Giresun'da

İlk Eko Turizm Köyü Giresun'da

25 Temmuz 2012 Çarşamba - 16:32




Karadeniz´in İlk Eko Turizm Köyü olan Giresun’un İnece Köyü, turizmde model köy seçilmelerinden dolayı Giresun Valisi Dursun Ali Şahin´e teşekkür ziya





Model köy seçildikten sonra Marka Kent Giresun ekibinin eğitim çalışmaları ile çok kısa bir sürede turist ağırlayacak. Ağustos ayı ile birlikte köye gelecek turistleri sürprizlerle karşılayacaklarını belirten Marka Kent Giresun ekibinin Eko Turizm Sorumlusu Emine Yüksel " İnece Köyü Projesi Karadeniz Turizminin yeni bir evresi. Artık Karadeniz´e gelenler sadece doğa ile yetinmiyorlar. Kültüre dokunmak istiyorlar. İşte biz de İnece´de bunu yapıyoruz. Gelen turistler köylülerimiz ile beraber yaşıyor, yemeklerini beraber yapıyor, taflanı, fındığı birlikte topluyorlar. Çocuklar folluktan yumurta alıyor, bayanlar hamur açıyor, erkekler ise tarlaya köylü ile beraber gidiyorlar. Köye gelen turistler gündüz köy yaşantısı yaşar iken gece de Kına gecesine katılıyorlar. Yani Giresun kültürü, İnece köyü üzerinden gelen turistlere hissettiriliyor." dedi. Vali Dursun Ali Şahin’de İnece´de yapılan turizm aktivitelerinin arkasında olduğunu belirterek, " Giresun İli olarak dünyanın en seçkin turizm destinasyonlarından biri olma amacıyla yola çıktık. Bunun başarılacağına gönülden inanıyoruz. Şu anda bir çok alanda eş zamanlı olarak turizmde markalaşma çalışmaları yürütülüyor. Bu amaçla Türkiye´nin önde gelen marka uzmanlarından Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik´in koordinatörlüğünde Marka Kent Giresun ekibi kurduk. Bu alanda yapılan çalışmaların somut bir çıktısı da İnece Köyü oldu. Köylülerimizi başta muhtar olmak üzere gönülden tebrik ediyorum. Büyük bir özveri ile çalışarak çok kısa bir zamanda turist ağırlayacak konuma geldiler." dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap