SON DAKİKA



Haber > Gündem > İlk 4 madde ile ilgili hiçbir çalışmamız söz konus

İlk 4 madde ile ilgili hiçbir çalışmamız söz konus

01 Nisan 2013 Pazartesi - 11:13




AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "Altını çizerek ve nokta koyarak söylüyorum, Anayasa'nın değişmez ilk 4 maddesi ile ilgili hiçbir çalışma





Canikli, barış süreci ile ilgili olarak da “Ayağımızdaki bu prangadan kurtulacağız ama kırmızı çizgilerimizden de hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz” dedi. Canikli, ”Barış serecinin temel amacı terör örgütünün silahsızlandırılması, ülke dışına çıkartılması ve Türkiye’nin terör belasından kurtarılmasıdır. Bu sürecin temel amacı budur. Bu amaç gerçekleştirilirken hiçbir şekilde milletin birliğinden, kutsal değerlerinden, bütünlüğünden nokta taviz verilmeyecektir. Birlik içerisinde bu belayı def edeceğiz. Hassas ve uluslararası denklemli bir problem bu. Tarafları sadece terör örgütü, BDP'dir, KCK'dır şeklinde tanımlayabileceğimiz basit bir konu değil bu. O yüzden konuşmalarımıza, attığımız adımlara dikkat etmemiz gerekiyor. Ama bu yapılırken hiçbir şekilde bu milletin büyüklüğüne, geçmişine, tarihine yakışır kararlılıkta bu meseleyi götürüyoruz” dedi. "Bazılarının dediği gibi hiçbir şekilde kimse ile pazarlığımız yok, ihtiyacımız da yok" diyen Canikli, ”Toplumsal uyumu daha sıkılaştıracak bir yöntem ile bu sorunun çözülmesi mümkün ise elbette tercihimiz bu yöntemi kullanarak çözülmesidir. Yoksa Allah korusun temennimiz o değil başka yöntemler her zaman uygulanır. Kardeşlik ortamını pekiştirecek aynı inanca sahip olduğumuz Türkiye'de yaşayan kökeni ne olursa olsun vatandaşlarımızı kapsayacak, kavrayacak bir yöntemle çözülmesini istiyoruz. Bu süreçte özellikle terörün devam etmesinde medet uman siyasi ya da başka şekilde medet uman ya da onlardan beslenen kesimlerde var. Amacımız ayağımızdaki bu prangadan, toplumun, milletin ayağındaki bu prangadan kurtulmak. Ama bunu yaparken de kesinlikle kırmızı çizgilerimizden taviz vermemek, pazarlık anlamına gelecek hiçbir yaklaşıma girmemek bunlar hassasiyetlerimizdir” dedi. Yeni anayasa ile ilgili olarak soruları yanıtlayan Canikli, ”Anayasa'nın ilk 4 değiştirilmez maddesi ve değiştirilmesi teklif edilemeyen maddelerle ilgili hiçbir değişiklik çalışmamız söz konusu değildir. Altını çizerek söylüyorum” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap