SON DAKİKA



Haber > Gündem > İlginç açıklama!

İlginç açıklama!

05 Ağustos 2016 Cuma - 11:44




Mark Toner: Gülen dosyalarını anlamaya çalışıyoruz





ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, iadesi istenen terörist elebaşı Fethullah Gülen'in iade dosyaları için 'Anlamaya çalışıyoruz' dedi.

Türkiye'nin ABD'den iadesini istediği ve bu konuya dair belgeleri gönderdiği ABD'den ilginç bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, "Gülen'le ilgili dosyaları anlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Belgelerin incelenmesinin zaman alacağına dikkati çeken Mark Toner, "Şu anda benim anladığım kadarıyla Adalet Bakanlığı kendilerine iletilen bu belgelerin resmi iade isteği şartlarıyla örtüşüp örtüşmediğini anlamaya çalışıyor." dedi.

"ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Sözcü Toner, "Türkiye'den resmi başvuruyu yaptıklarına dair açıklamalar geliyor. Fakat biz hala bunu 'dosyaların resmi iade isteği şartlarıyla örtüşüp örtüşmediğini' anlamaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Toner, ABD Dışişleri Bakanlığına konuya ilişkin Türkiye'den daha önce belgeler ulaştığını, fakat bu belgelerin resmi iade isteği şartlarıyla örtüşmediğini Türk makamlarına ilettiklerini ve daha sonra kendilerine Türk hükümeti tarafından yeni belgeler ulaştığını belirtti.


"HENÜZ SONUCA VARILMADI"

Mark Toner, "Şu anda inceliyoruz. (ABD Adalet Bakanlığı) Tam isteğin olup olmadığını anlamaya çalışıyorlar ve bu konuda bir sonuca henüz varılmadı." diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap