SON DAKİKA



Haber > Gündem > İlber Ortaylı AKP'li Şen'i yerden yere vurdu: Hadsiz ve kendini bilmez

İlber Ortaylı AKP'li Şen'i yerden yere vurdu: Hadsiz ve kendini bilmez

08 Ağustos 2021 Pazar - 14:15




Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'in Suriyeliler üzerinden yaptığı paylaşıma sert tepki gösterdi.





Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'in Suriyeliler üzerinden yaptığı açıklamalara köşesinden sert tepki gösterdi.

Hürriyet gazetesinde pazar günleri güncel ve tarihi konularda yazılar kaleme alan tarihçi İlber Ortaylı, üstü kapalı Türklerin Anadolu'daki varlığını tartışmaya açan AKP'li Mustafa Şen'e tepki göstererek, "Bin yıllık tarihimizi densizlikle ele alıp Türk yurdunda Türk varlığını kendince tartışmaya açmak kimsenin haddine değildir. İzansızca ve nadanca yapılan bu konuşmalar milletin hafızasına kazınmaktadır" dedi.

İşte İlber Ortaylı'nın AKP'li Mustafa Şen'e tepki yazısı şu şekilde:

"Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı uzun tanırım, dostluğumuz vardır, lakin herhangi bir siyasi birlikteliğimiz de yoktur. Prof. Özdağ, Twitter üzerinden son derece makul bir soru sormuş; 'Bir vakıa olan, memleketteki 5.3 milyon Suriyeli hakkında Türk milletinin fikrine başvurmalı' diyor. Böyle bir mevzuda referanduma başvurulması bile düşünülebilecekken, gayet de demokratik ve edebli bir üsluptur. Buna karşılık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı sıfatı ile bir şahsın (Mustafa Şen), bu Suriyeli göçmen kitlesinin içinden ancak üç beş kişinin bir kendini bilmezlik ile söyleyebileceği cevaba dayanarak zikrettikleri ise en hafif tabir ile utanç verici olmalıdır. 'Önce Orta Asya’dan gelenler dönsün' demeye getiriyor. Herhalde doğrudan Türk milletine yönelik böyle bir saldırının konusu da masumane bir şekilde Suriyeli göçmenler hakkında beslenen iyi niyet değildir. Bin yıllık tarihimizi densizlikle ele alıp Türk yurdunda Türk varlığını kendince tartışmaya açmak kimsenin haddine değildir.

İzansızca ve nadanca yapılan bu konuşmalar milletin hafızasına kazınmaktadır. Açıktır ki, bu düzey ve muhteva ancak memleketin kimliği ile problemi olan tutarsız bir düşünce yapısıyla ve tarih bilgisizliğiyle mümkündür. AK Parti erkânının Türk milletine karşı saygı ve sorumluluk duygusuyla, bu kendini bilmez üslup sahibi siyasetçisi için gereken işlemi yapacağına inanmak isterim."


MUSTAFA ŞEN NE DEMİŞTİ?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Bağımsız İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın ''Türkiye'de kayıtlı ve kayıtsız toplam 5.3 Milyon Suriyeli var. Türk milletine soruyorum; 5.3 Milyon Suriyeli için ne yapılmasını istiyorsunuz?'' ifadeleriyle paylaştığı anketi alıntılayarak, ''Suriye’den gelenlere sordum. Diyorlar ki: İlk olarak bizden önce gelenler geldikleri yere gitseler, biz de yol yordam öğrensek, sonra biz gitsek'’ dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap