SON DAKİKA



Haber > Gündem > İlaç krizi kapıda: Artan döviz kuru ilaç fiyatlarını da tetikledi!

İlaç krizi kapıda: Artan döviz kuru ilaç fiyatlarını da tetikledi!

10 Haziran 2023 Cumartesi - 09:54




İstanbul Eczacı Odası Başkanı Pınar Özcan, döviz kurundaki hızlı artışın ilaç krizine neden olabileceği uyarısında bulundu.





İstanbul Eczacı Odası Başkanı Pınar Özcan, Türkiye'nin ilaçta büyük oranda dışa bağımlı olması sebebiyle ilaç teminiyle ilgili sorunların ve ilaç zamlarının yakın zamanda gündeme gelebileceğini belirtti.

İlaç sektöründe daha önce de benzer süreçlerin yaşandığını ifade eden Özcan, "Şu ana kadar çok büyük boyutlara ulaşmamış olsa da ilaç yokluklarıyla ilgili belli kalemlerde sıkıntılarımız mevcuttu. Ancak döviz kurundaki hızlı yükselişle birlikte yeni bir kriz öngörülüyor" dedi.

Döviz kurundaki artışların ilaç firmalarının maliyetlerinde sıkıntıya neden olduğunu ve bu durumun piyasada ilaç yokluğu olarak hissedilmeye başladığını belirten Özcan, ilaç firmalarının daha sonra zam taleplerinde bulunduğunu ve bunun da ilaç yokluğu ve hastaların mağduriyetine yol açtığını vurguladı.

Uzmanlar da Türkiye'nin ilaçta dışa bağımlı olmasının riskleri beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, ilaç temininde sorunlar yaşanabileceğini ve ilaç zamlarının kaçınılmaz hale gelebileceğini belirtiyor..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap