SON DAKİKA



Haber > Gündem > İktidarın gizli planı ifşa mı oldu! O banknotlar sosyal medyayı salladı

İktidarın gizli planı ifşa mı oldu! O banknotlar sosyal medyayı salladı

13 Temmuz 2022 Çarşamba - 11:48




Sosyal medyada paylaşılan seri numaraları birbirini takip eden 200 liralık banknotlar yeni para basıldığı iddialarına neden oldu.





Türkiye’de ekonomik tablo gün geçtikçe daha da umutsuz bir tablo çizmeye devam ederken sosyal medyada gündeme gelen bir fotoğraf kafaları karıştırdı.

Ortaya koyulan yetersiz politikalar nedeniyle vatandaşın enflasyon ve döviz farkı altında ezilmesine neden olan iktidarın çareyi yeni para basmakta aradığı iddia edildi.

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta ardışık seri numaralı 200 liralık banknotlar sıralandığı görülüyor. Ne zaman basıldığı bilinemeyen ve D…247’den başlayan 200 liralık ardışık seri numaralı banknotlar 273’de son buluyor. Söz konusu fotoğraf iktidarın piyasaya yeni para pompaladığı iddialarına neden oldu. Aynı zaman da paraların yeni basılmış olmaması da yüksek ihtimal, paralar bir bankadan ya da ATM'den çekilmiş de olabilir.

Şayet Hazine ve Maliye Bakanlığı karşılıksız para basıyorsa ülkedeki hiperenflasyonu daha yüksek seviyelere çıkarıyor. Para basılması ülke içinde ve dışında para birimini değersiz kılan başlıca faktörlerden biridir.

İşte sosyal medyayı sallayan o fotoğraflar:


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap