SON DAKİKA



Haber > Gündem > "İktidar ve yandaşları bundan vazgeçmelidir"

"İktidar ve yandaşları bundan vazgeçmelidir"

01 Haziran 2013 Cumartesi - 18:23




MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'yi Ortadoğu'daki bir Arap baharına benzer, şimdiden adını Türk baharı koyarak bir kardeş kavgasına sürükleye





MHP Genel Başkanı Bahçeli, Atatürk Kültür Merkezi'nde Çankırı Günleri Etkinliği'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli, Başbakan'ın bazı konuşmalarında satır aralarında MHP'yi de olayların içine çekecek suçlamalar ve iftiralarda bulunduğunu gördüklerini belirterek, "MHP'nin hiçbir ferdi bu tür eylemlerin içinde olmamıştır. Bütün arkadaşlarımızdan bu tür eylemlere katılmamaları için hassasiyet göstermeleri istenmiştir ama Sayın Başbakan hala bir takım muhalefeti sayarken eylemlerin içinde MHP'yi de göstermek gibi bir yalan ve iftiraya devam etmektedir. Şimdi soruyorum. Barış görüşmelerinde müzakereci olarak kabul ettiğiniz, İmralı'ya gönderip getirttiğiniz sonra da ondan aldığınız bilgilerle barış sürecini yönlendirdiğiniz insanları şimdi işbirlikçi olarak unutup, hasım olarak görüp yanına MHP'yi ilave etmek bir utanmazlıktır. Siyasi iktidar ve yandaşları bundan vazgeçmelidir. MHP, Türk milletinin huzuru, barışı ve güvenliği açısından hassasiyetlerini sürdürür. Nitekim bugün saat 12.00 civarında İstanbul İl Başkanlığımız tarafından yapılan açıklamada olayların kınandığı ve bu tür eylemlerde MHP'nin bulunmayacağı ifade edilmiştir. İnşallah bundan sonra bu tür olaylardan yararlanarak Türkiye'yi Ortadoğu'daki bir Arap baharına benzer, şimdiden adını Türk baharı koyarak bir kardeş kavgasına sürükleyebilecek davranışlardan başta siyasi iktidar, ikincisi muhalefetin bazı marjinal unsurları vazgeçmelidir" şeklinde konuştu. Bahçeli, polisin olaylarda orantısız güç kullandığı iddiaları için, "Polis çok şiddetli davranmıştır. Polise verilen talimat yerine getirilmiştir. Polisi burada kimse suçlamasın" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap