SON DAKİKA



Haber > Gündem > İkna yöntemiyle 5 terörist daha teslim oldu

İkna yöntemiyle 5 terörist daha teslim oldu

26 Şubat 2020 Çarşamba - 20:52




İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da nöbet tutan ailelerden birinin evladının da arasında olduğu 5 teröristin ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.





İçişleri Bakanlığı, aralarında Diyarbakır'da nöbet tutan ailelerden birinin evladının da olduğu 5 teröristin ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ailelerin de desteğiyle yürütülen ikna çalışmaları sonucu bölücü terör örgütünden kaçarak teslim olmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı istihbarat ve terörle mücadele birimlerinin çalışmalarıyla, terör örgütü mensupları "Devrim Amed" kod adlı Hüseyin Akdoğan, "Çektari Çiyayi" kod adlı Mehmet Emin Alkan, "Hevijyan" kod adlı Halise Alptekin ve "Akif Kızıl" kod adlı Ömer Bağcı, Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mehmet Emin Alkan'ın ailesinin, Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan aileler arasında yer aldığı belirtildi.

Bu arada, Van İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen çalışmalar sonucu, "Rojda Delila" kod adlı terörist Mukaddes Çiftçi, Hakkari'de güvenlik güçlerine teslim oldu.


Böylece bu yıl sadece ikna yoluyla teslim olanların sayısı 48'e yükseldi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap