SON DAKİKA



Haber > Gündem > İkinci el araba fiyatları yine düşmedi: "ÖTV indirimi etki yapmadı"

İkinci el araba fiyatları yine düşmedi: "ÖTV indirimi etki yapmadı"

25 Ağustos 2021 Çarşamba - 10:08




İkinci el araba fiyatları ile ilgili açıklamada bulunan Adana Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Öcal, ÖTV indiriminin, 2. el araç piyasasında fiyatları düşürecek etki yapmadığını söyledi.





Adana Motorlu Araç Satıcıları Derneği (Adana MAS-DER) Başkanı İbrahim Öcal, Özel Tüketim Vergisi ( ÖTV) indiriminin, 2. el araç piyasasında fiyatları düşürecek etki yapmadığını açıkladı.

Adana'da yerel olarak yayın yapan Egemen Gazetesi'nden Ejder Başaran'a açıklamalarda bulunan Öcal, ÖTV indiriminin belli araç kategorilerinde uygulandığını anımsatarak, bu marka ve modelleri almak için gidenlerin ise distribütörlerden,"aracımız kalmadı" sözleriyle eli boş döndüğünü söyledi.

"İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASINDA ŞU ANA KADAR FİYATI DÜŞEN OTOMOBİL YOK"

İkinci el araba piyasasının ÖTV indirimine tepki vermesini bekledikleri kaydeden Öcal, "Ancak bu güne kadar beklenen olmadı. İkinci el araç piyasasında şu ana kadar fiyatı düşen bir otomobil yok" ifadelerini kullandı.

Ancak kapsamlı bir ÖTV indirimin 2. el araç piyasasında dalgalanma yapabileceğine dikkat çeken İbrahim Öcal, "Bir hafta piyasanın tepki vermesini bekledik ancak sonuç ortada. 2. elde değişen bir şey olmadı" dedi.


"ÖTV'Yİ UMUT OLARAK GÖRMÜŞTÜK"

Kendilerinin de piyasanın canlanması için ÖTV'yi umut gördüklerini aktaran İbrahim Öcal,"Son iki yıldaki fiyatlar otomobil satıcıları açısından pek iyi olmadı. Araç alım satımında zorlu bir dönem yaşıyoruz" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap