SON DAKİKA



Haber > Gündem > İkinci el araba alacakları üzecek bilgi verildi: En kötüsü de oldu

İkinci el araba alacakları üzecek bilgi verildi: En kötüsü de oldu

25 Mayıs 2022 Çarşamba - 16:39




İkinci el araba almayı düşünen vatandaşları üzecek açıklama otomotiv sektörünün önemli isimlerinden Erol Şahin’den geldi. İkinci el araba almayı düşünenlerin parası ancak hurdaya yetiyor.





Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik şartlar her geçen gün vatandaşın alım gücünü tüketirken bu kötü gidişat otomotiv sektörünü de derinden etkiledi. Sıfır araba alamayan vatandaşların yöneldiği ikinci el araba piyasası da artık kan ağlıyor. Vatandaş artık ikinci el araba alırken bile aşırı zorlanıyor.

"PARAMIZ ARTIK HURDAYA ANCAK YETİYOR"

İkinci el araba pazarının son durumunu bu sektörün önemli isimlerinden EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin ortaya koydu. Danışmanlık firmasının son araştırma raporunu sosyal medyada paylaşan Erol Şahin İkinci el otomobil pazarındaki gerçekleri takipçilerine bir grafikle aktardı.

 İkinci el arabada gücümüzün ancak hurdaya yettiğini diye yazan Erol Şahin “2.El Otomobil pazarı Nisan ayında %49 artışla 605 bin adet olsa da, bu satışların yaklaşık yarısı 15 yaş üzeri araçlardan oluştu... En kötüsü de her geçen gün artan enflasyon karşısında, Kaybolan alım gücümüz oldu” sözleriyle içler acısı grafiği paylaştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap