SON DAKİKA



Haber > Gündem > İki yazar birbirine girdi: Abdulkadir Selvi bile ciddiye almış

İki yazar birbirine girdi: Abdulkadir Selvi bile ciddiye almış

11 Kasım 2021 Perşembe - 11:00




Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'ye tepki gösterdi.





Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, son günlerde tartışma konusu olan yazıları hakkında "Hainler şapa oturur" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazılarını eleştiren ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi'nin de kendisini eleştirmesinden ötürü tepki gösteren Barlas, "Aklı başında olan her kişi ve Türk siyasetinin geçmişi hakkında biraz bilgi sahibi olanlar, benim yazdığım yazılardaki fantezileri de anlar. Ama şaşıyorum. Mesela ciddiyetine çok güvendiğim Abdulkadir Selvi bile işi ciddiye almış" dedi.

İşte Mehmet Barlas'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Bugün 21. yüzyıldayız, her şeyin eskisi gibi olması gerekmiyor. İnsanların beyinlerini dondurup "Şunu yaz, bunu yazma" demek akıl kârı mıdır? Yani yalancıları, küfürbazları, PKK yanlılarını, FETÖ'cüleri öveceksin ve bunlara sınırsız meşruiyet tanıyacaksın; bunun aksini söylediğin zaman da "Vay efendim, Mehmet Barlas partilerin kapatılmasını, milletvekillerinin 150'likler gibi sınır dışı edilmesini istiyor" diyeceksin.

Aklı başında olan her kişi ve Türk siyasetinin geçmişi hakkında biraz bilgi sahibi olanlar, benim yazdığım yazılardaki fantezileri de anlar. Ama şaşıyorum. Mesela ciddiyetine çok güvendiğim Abdulkadir Selvi bile işi ciddiye almış.


Bundan sonra da yarım yüzyıldır yaptığım gibi gözlemlerimle gerçekleri yorumlamaya çalışacağım. Sonuçta gerçekler daima haklı çıkar. Yalancılar, küfürbazlar ve hainler de şapa otururlar. Bu ebedi gerçeği unutmayalım."

SELVİ NE DEMİŞTİ?

Abdulkadir Selvi "Çok yanlış bir kafa yapısı. CHP’yi 12 Eylül yönetimi kapattı ama millet açtı. Partilerin kapatılmasını değil, partilerin kapatılmasının yasaklanmasını savunmak gerekiyor. Bunun için de yasakçı değil, özgürlükçü bir zihniyete sahip olmak gerekli" demişti.

BARLAS NE DEMİŞTİ?

Barlas, yazısında "Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir" ifadesini kullandı.


Barlas, "Unutmayalım ki bu durum Türkiye'de ne ilktir ne de son olur. Son Anayasa değişikliğine kadar Anayasa Mahkemesi musluk kapatır gibi partileri kapatmıyor muydu?" diye devam etmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap