SON DAKİKA



Haber > Gündem > İki husumetli konuşmak için buluştu, silahlar çekildi

İki husumetli konuşmak için buluştu, silahlar çekildi

21 Aralık 2021 Salı - 12:22




İstanbul Kağıthane’de covid-19 tedbirleri kapsamından cezaevinden izinli çıkan Ümit Özer ve Yurdal Karademir aralarındaki husumeti konuşmak için buluşunca silahlar çekildi. Yanında getirdiği silahla Yurdal Karademir’i öldüren Ümit Özer, müebbet hapis cezasına çarptırdı.





Covid-19 tedbirleri kapsamında cezaevinden izinli olarak çıkan iki husumetli Ümit Özer ile Yurdal Karademir, aralarındaki anlaşmazlığı konuşmak için 5 Şubat tarihinde buluştu. Ancak ikili arasını düzeltmek isterken bir anda kavgaya tutuştu. Kavga sırasında yanında getirdiği silahı çıkaran Ümit Özer, husumetlisi Yurdal Karademir’e kurşun yağdırdı. Karademir kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından yakalanan Ümit Özer yeniden tutuklanarak hakkında dava açıldı. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya sanık Özer, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile katıldı.

“ALDIĞIM DARBELERDEN TRAVMA GEÇİRDİM”

Duruşmada savunma yapan sanık Ümit Özer, öldürme kastı olmadığını söyleyerek, “Annemi arayıp bana mesaj gönderene kadar yanına gitmedim. Anneme mesaj bırakmış benimle görüşmek için o zaman gittim. Olay esnasında aldığım darbelerden dolayı travma geçirdim. Maktulün daha önce cinayet suçundan cezaevinde yattığını bildiğim için refleksle hareket ettim. Bana gösterilen davranışlara karşı nasıl tepki vereceğimi kestiremiyorum” dedi. Özer, son sözünde ise, “Pişmanım böyle olmasını istemezdim” dedi.

Alınan savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Ümit Özer’i, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Özer ayrıca, “ruhsatsız silah bulundurmak” suçundan da 1 yıl hapis ve 600 lira para cezasına çarptırıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap