SON DAKİKA



Haber > Gündem > İhmal can aldı

İhmal can aldı

12 Haziran 2012 Salı - 12:45




Trabzon - 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi İlkadım Sokak’ta 9 metre yüksekten inşaat temeline düşen 80 yaşındaki Hasan Şentürk, hayatını kaybetti.





Evlerinin hemen yanında 6 ay önce açılan temel yerinin başından 100 metre ilerideki bahçelerine gidip gelen Şentürk, inşaat sahasında hiçbir güvenlik önlemi alınmaması nedeniyle torunlarının düşmemesi için önlem almak istedi. Görgü şahitlerinin ifadelerine göre, Şentürk çalışma yaptığı sırada dengesini kaybetti. 9 metre yüksekten sert zemine çakılan yaşlı adam, olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yeri inceleme ekiplerinin inceleme yaptığı alanda yakınları ve vatandaşlar, Hasan Şentürk’ün ihmal kurbanı öldüğünü ileri sürdüler. İNŞAATA NEDEN İZİN VERİLDİ? Savcılık tarafından tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek suçundan sorumlular hakkında dava açılabileceği öğrenildi. İnşaat sahasını Çaykaralı bir müteahhidin 6 ay önce açtığı belirtildi. İnşaat izni verilen alanın heyelan riski taşıyan bir bölgede olduğunu iddia eden mahalle sakinleri ise “Daha önce belediye yetkilileri bu bölgede su deposu yapmak istedi. Fakat bölgenin heyelan riski taşıması nedeniyle bu alanda su deposu yapılmadı. Heyelan bölgesi ilan edilmeye çalışılan bu bölgeye nasıl inşaat izni verildi bunu da anlamış değiliz. Diyelim ki inşaat izni de yasal, bu inşaat sahasında yeterli güvenlik önlemi alınıp alınmadığını neden kontrol etmediler” dediler. Hayatını kaybeden Hasan Şentürk’ün cenazesi Akçaabat’ın Işıklar köyünde toprağa verildi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap