SON DAKİKA



Haber > Gündem > İHH gönüllüsü Ballı: "Nereye kadar susacağız? Yazık günahtır ya..."

İHH gönüllüsü Ballı: "Nereye kadar susacağız? Yazık günahtır ya..."

15 Şubat 2023 Çarşamba - 10:46




Deprem felaketinde Adıyaman büyük yara aldı. İlde arama-kurtarma çalışmalarının geç kalmasına tepkiler sürüyor. Bölgede çalışan İHH gönüllüsü "Nereye kadar susacağız? Yazık günahtır ya..." dedi.





Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde etkilenen 10 ilde arama kurtarma çalışmaları 10. gününde sürüyor. Türkiye yaşanan depremle büyük bir acı yaşarken, arama-kurtarma çalışmalarının yetersizliği gündemden düşmüyor. Depremde en çok yıkımın yaşandığı illerden birisi olan Adıyaman'da arama-kurtarma çalışmalarına katılan bir vatandaşın sosyal medyada söyledikleri dikkat çekti.

Bölgede İHH gönüllüsü olarak görev yapan ve aynı zamanda Adıyaman İl Müftülüğü Din Görevlisi olan Muhammed Kemal Ballı, bölgede yaşananlara ilişkin video yayımladı. Ballı, Adıyaman için daha fazla arama-kurtarma çalışmasının yapılması gerektiğini söyledi.

12 yıldır yaşanan birçok felakette yarı profesyonel olarak arama-kurtarma çalışmalarına katılan Kemal Ballı, Adıyaman kadar beterini görmediğini, Adıyaman’a hiç sahip çıkılmadığını vurguladı.

Ballı sözleri şu şekilde sürdürdü:

“Evet Malatya, Maraş, Hatay, Pazarcık çok kötü olabilir. Ama bizde en az onlar kadar çok kötüyüz. Gölbaşı, Besni onlarda en az bizim kadar kötü. Henüz depremin 6. günü olmasına rağmen ulaşamadığımız yüzlerce enkaz var. Bu enkazların altında yatan binlerce cesedimiz var. Şaka yapmıyorum yüzlerce ulaşamadığımız enkaz var bugün depremin 6. günü olmasına rağmen. Ekip yok, ekipman yok. Ekip ve ekipmanlar geç kaldı. İlk 2-3 gün hiç yoktu. Daha sonra durumun ciddiyetinin farkına vardıklarında buraya ekip ve ekipman yollandı. Yazık, çok yazık. Bana sus, konuşma, söyleme, boşver diyorlar. Yahu arkadaşlar ben sadece kendi ailemden 20-21 kişiyi kaybettim, tam sayısını bilmiyorum. Vallahi billahi tillahi en az yüzlerce arkadaşımı kaybettim Adıyaman merkezde. Yav neresine susalım. Ne yapalım. Nasıl edelim. Nereye kadar susacağız? Yazık günahtır ya. Yazık günahtır. Ve belki bu enkaz kaldırma çalışmaları günlerce devam edecek. Ve biz binlerce ceset çıkaracağız. Yazık günah. Lütfen sesimizi de duyurun ama şu anlamda duyurun. Adıyaman sahipsiz memlekettir diye duyurun.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap