SON DAKİKA



Haber > Gündem > İhanet talimatı!

İhanet talimatı!

06 Eylül 2016 Salı - 10:18




Hain saldırıda çarpıcı detaylar ortaya çıkıyor.





YIĞINAK YAPTILAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin’deki konvoyuna yönelik düzenlenen ve bir askerin şehit olduğu hain saldırının şifreleri çözülmeye başladı. Uzun süredir Karadeniz Bölgesi’ne sızmak için çaba gösteren PKK’lıların bölgede yığınak yaptıkları tespit edildi. İstihbarat birimleri ayrıca son dönemlerde gerçekleştirilen eylemlerin telsiz konuşmalarını da deşifre etti.

KOÇGİRİ GRUBU

İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporlarda, Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yönelik saldırı talimatını Artvin nüfüsuna kayıtlı olan ‘Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner isimli PKK’lının verdiği, eylemi ise Koçgiri grubu lideri Yusuf Buldağ’ın gerçekleştirdiği iddia edildi. Daha önceki telsiz konuşmalarında da Koçgiri grubu üyesi 8-10 kişilik terörist grubun bölgeye gönderildiği tespit edilmişti.

1 MİLYON ÖDÜL

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı gri arananlar listesinde adı bulunan Buldağ'ın başına 300 bin TL, saldırı emrini veren Barış Öner'in başına ise 1 milyon ödül konulduğu öğrenildi. Öte yandan gruptaki diğer  teröristlerin ise örgüte yeni katıldıkları için kimliklerinin henüz tespit edilemediği iddia edildi. Saldırının ardından güvenlik güçlerinin operasyonlara devam ettiği belirtildi.

Kemal Bektaş


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap