SON DAKİKA



Haber > Gündem > İdlib'e hava saldırısı 20 sivil öldü

İdlib'e hava saldırısı 20 sivil öldü

07 Aralık 2019 Cumartesi - 21:20




Beşşar Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde ikisi pazar yeri olmak üzere çok sayıda yerleşime düzenlediği saldırılarda 20 sivil yaşamını yitirdi, 50 kişi yaralandı





Suriye rejim güçleri İdlib'te 2 pazaryeri de dahil olmak üzere birçok yerleşim noktasına hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda 8'i çocuk, 20 sivil hayatını kaybederken, 50 kişi de yaralandı. Bölgede hava saldırılarının devam ettiği ve ölü sayısının artabileceği bildirildi.

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus savaş uçakları, İdlib'in güneyindeki Marratinnuman ilçe kırsalı ile el-Bara, Belyün, Tehtaya ve Hülübbe köylerine hava saldırıları düzenledi.

BOMBARDIMAN SABAH SAATLERİNDE BAŞLADI




Rejim güçleri de sabah saatlerinden itibaren Kefrenbil beldesi, Bicgas, el-Bara, Bdeite, Has, İhsim, Kefermus, Hazarin, Hırbıt, Birnan, Fervan ile Tel Mennis köylerine hava ve kara saldırıları gerçekleştirdi.

İdlib sivil savunma kaynaklarından alınan bilgiye göre, Rusya'nın hava saldırısında el-Bara köyüne 4, Belyün köyündeki pazar yerine saldırıda ise 8 sivil hayatını kaybetti.




20 ÖLÜ, ONLARCA YARALI VAR

Rejimin hava saldırılarında ise Bicgas 1, Bdeite de 5, Tel Mennis'deki pazar yerinde ise 1 sivil yaşamını yitirdi. Böylece rejim ve Rusya'nın saldırılarında toplam 20 sivil öldü. Saldırılar sonucu çok sayıda sivilin yaralandığı ve hayatını kaybedenler arasında ise çocukların da bulunduğu öğrenildi.

OKUL VE FIRIN HEDEF ALINDI




Rusya savaş uçaklarının Bara köyüne düzenlediği saldırılarda ayrıca bir okul, bir cami ve bir de fırın hedef alındı. Bombardımanlar sürerken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Olay yerine intikal eden Sivil Savunma ekipleri, yaralıları sağlık merkezilerine götürdü.

25 BİN SİVİL TÜRKİYE SINIRINA KAÇTI




Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlere saldırıları sonucu son bir haftada yerinden edilen 25 bin sivil Türkiye sınırına yakın bölgelere kaçtı.

17 EYLÜL'DEN BU YANA 1300 SİVİL ÖLDÜ

Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde rejim ve Rusya'nın saldırılarında 1300'den fazla sivil öldü. Saldırıların yoğun olduğu bölgelerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son bir yılda 1 milyonu aştı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap