SON DAKİKA



Haber > Gündem > İdlib'deki ÖSO'ya destek için top atışı yaptı

İdlib'deki ÖSO'ya destek için top atışı yaptı

08 Ekim 2017 Pazar - 12:33




TSK, İdlib operasyonu kapsamında ÖSO'ya destek için 7 kez top atışı yaptı. Atışların ardından ÖSO'nun ilerleyişinin kolaylaştığı öğrenildi





Askeri kaynaklardan gelen bilgiye göre TSK, İdlib operasyonu kapsamında ÖSO'ya destek için top atışı yaptı. Fırtına obüslerinin 7 atış yaptığı öğrenildi. Askeri kaynaklar bu atışların ÖSO'nun ilerleyişini kolaylaştırmak için yapıldığını belirtiyor.

OBÜSLER 45 KİLOMETREYE KADAR ATIŞ YAPABİLİYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerive Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)üst düzey yöneticileri de sınır bölgesinde bulunuyor.İdlip'in, Reyhanlı'ya karayolu ile 45, kuş uçuşu 38 kilometre uzaklıkta bulunduğu ifade edildi. Obüsler 40-45 kilometre uzağa atış yapabiliyor.

HAVA SAVUNMA SİSTEMİ KURULDU

Fırtına obüsleri, iş makineleri, tanklar da sınırda konuşlandırılmış durumda. Bölgeye karşı taraftan gelebilecek roket, havan saldırılarına karşı hava savunma sistemi de kuruldu.


GECEYARISI İNTİKAL 

İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek intikal kapsamında, Hatay'a gelen çok sayıda zırhlı personel taşıyıcı ile obüs de Reyhanlı sınırına konuşlandırıldı.İntikalin yapılacağı İdlib'in sınır komşusuHatay'ın Reyhanlı ilçesinde askeri hareketlilik sürüyor. Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen yaklaşık 30 araçlık zırhlı personel taşıyıcı ile obüs de sınır karakollarına sevk edildi. 

ÖSO'NUN İLERLEYİŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN TOP ATIŞI YAPILDI

Özgür Suriye Ordusu'nun terör örgütü Heyet'ül Tahrir-i Şam ile mücadelesi sürüyor. Bu top atışlarının da ÖSO'nun ilerleyişini kolaylaştırmak için yapıldığı öğrenildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap