SON DAKİKA



Haber > Gündem > İddia: Kanal İstanbul balonu patladı, AKP yöneticilerine ulaşılamıyor!

İddia: Kanal İstanbul balonu patladı, AKP yöneticilerine ulaşılamıyor!

30 Mayıs 2022 Pazartesi - 16:06




CHP'li vekil Özgür Karabat, "Kanal İstanbul'da geri adım atıldı" diyerek balonun patladığını öne sürdü. Karabat, "Tapu sahipleri şimdi AKP yöneticilerine ulaşmaya çalışıyor ama nafile." dedi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çılgın projesi Kanal İstanbul'da 10 yıllık belirsizlik gündemden düşmüyor. İktidar ile muhalefet arasında tartışmalara neden olan proje hakkında CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'tan çarpıcı iddia geldi. Karabat, "Kanal İstanbul'da geri adım atıldı. Tapu sahipleri şimdi AKP yöneticilerine ulaşmaya çalışıyor ama nafile." dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Karabat şu ifadeleri kullandı:

"KANAL İSTANBUL’A GÜVENENLER YAYA KALDI

1) AKP’ye halen inanıp hareket edenler varsa, bu yazdıklarımı iyi okusunlar. Kanal İstanbul’da geri adım atıldı. Tapu sahipleri şimdi AKP yöneticilerine ulaşmaya çalışıyor ama nafile. Uyarmıştık, dinlemediniz.

2) Tam 11 yıldır AKP, Kanal İstanbul’u yapacağını söyleyip büyük bir arsa rantına girişti. İki defa plan değişti. Sadece Sazlıdere Köprüsü’nün temeli atıldı ama o da otoyol projesinin devamı. Ortada büyük bir Kanal İstanbul balonu var!


3) Kanal İstanbul ve çevresinde 130 bin tapu sahibi var. Tarım arazileri imara açılacak denilip büyük bir vurgun yapıldı. Binlerce dönüm verimli arazi de atıl duruma düştü. Uyarılarımıza rağmen oradan tapu toplayanlara önerim, çiftçiliği öğrensinler!

4) AKP Hükümeti 2011 yılından bu yana bir yalan projenin peşinde ülkenin enerjisini heba ediyor. Sanayiye, üretime, tarıma aktarılması gereken milyarlarca liralık finansman kaynağı, Kanal İstanbul arsalarına boşu boşuna yatırıldı.

5) Doğayı katledecek Kanal İstanbul projesinin yapılmamasından en başta biz memnun oluruz. Ancak AKP bundan vazgeçtiğini çıkıp açıklamalıdır. Oradaki malikleri bilgilendirmelidir.

6) Kanal İstanbul, 140 milyon metrekare araziyi etkiliyor. İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü proje ile ilgili imar kanunu 18 uygulamasını 5 ay önce askıya aldı. Ancak yeni tapular maliklere verilmiyor. Büyük bir oyun çevriliyor!

7) Binlerce tapu sahibi 18 uygulamasının iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurdu. Bunların da hepsi reddedildi. Tamam, uygulama devam ediyor ama maliklere yenilenmesi gereken tapular neden dağıtılmıyor?


8) Kanal İstanbul yatırımcısına diyecek bir şey yok. Onlar bile bile lades dediler. Ancak bölgede yerleşik vatandaşlar ve çiftçiler de mağdur durumdalar. Rant projesi nedeniyle arazi işlemlerini yapamıyorlar. Kurunun yanında yaş da yanıyor.

9) Halen AKP’ye inanıp hareket eden varsa, Kanal İstanbul projesine baksın. Sn. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi, onlar milyar dolarları götürürken bürokrat ve vatandaşlar umurlarında olmayacak.

10) Son olarak şunu söyleyeyim. Kanal İstanbul bu iktidarın en büyük vurgunu olacaktı. Daha başka ayrıntılar da var. Şu tapu meselesine bir cevap versinler bakalım, onları da başka bilgiselde aktaracağım...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap