SON DAKİKA



Haber > Gündem > İddia: Binali Yıldırım’ın çocukları yönetmelik değişikliğinden sonra zeytin işine girdi

İddia: Binali Yıldırım’ın çocukları yönetmelik değişikliğinden sonra zeytin işine girdi

15 Nisan 2022 Cuma - 19:47




Zeytin ağaçlarının kesiminin önünü açan düzenlemeden sonra Binali Yıldırım’ın çocuklarının zeytin bahçesi alım satımı ve kiralaması için inşaat şirketlerini tarım şirketine çevirdiği öne sürüldü.





Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın maden yönetmeliğine bir madde ekleyen yönetmeliği 1 Mart'ta Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre tapuda zeytinlik olarak kayıtlı olan alanlarda ülkenin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen madencilik faaliyetlerine izin verilmesinin önü açıldı.

Cumhuriyet’ten Bora Erdin’in haberine göre; AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın çocukları Erkam Yıldırım, Bülent Yıldırım ve Bahar Büşra Köylübay’ın ortak olduğu Gaye İnşaat isimli şirket, yönetmelikteki değişiklikten 9 gün sonra inşaat işinden çıktı onun yerine tarım işine girdi. 

Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanı olduğu 2005 yılında kurulan Gaye İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi geçen ay inşaat işinden çıktı. Yıldırım’ın çocuklarının sahibi olduğu şirket değişime gitti. Daha önce ana iş kolu ‘inşaat’ olan şirket 10 Mart’ta meyve ve sebze meslek grubuna geçti. Şirketin yeni adı Gaye Tarım Otomotiv Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi oldu. Üç ortaklı şirketin sermayesi ise 37 milyon lira olarak belirlendi. Habere göre şirket zeytin bahçeleri kuracak, satın alacak, kiralayacak, kiraya verecek ve satacak

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap