SON DAKİKA



Haber > Gündem > İBB'den BOTAŞ iddiası

İBB'den BOTAŞ iddiası

01 Ocak 2024 Pazartesi - 23:27




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, "Önceki dönem İBB yönetiminin borcunu ödemeseydik, BOTAŞ İstanbul’un gazını kesecekti" dedi.





İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, önemli bir açıklamada bulundu. Ongun, şimdiki İBB yönetiminin önceki dönemin borçlarını ödemeseydi, BOTAŞ'ın İstanbul'un gazını keseceğini ileri sürdü. Ongun'un X'ten yaptığı açıklamaya göre, 2018 yılı sonlarında önceki İGDAŞ yönetimi, gaz sağlayıcısı BOTAŞ'a 1.7 milyar lira, yani o dönemin dolar kuru ile 283 milyon dolar borç bıraktı. Bu borç, zamanla faizlerle artarak toplamda 2.6 milyar liraya çıktı. Ekrem İmamoğlu döneminde bu borcun tamamı, 2 yıl içinde ödendi. Aksi takdirde BOTAŞ, İstanbul'a gaz sağlamayı durduracaktı. 1 Şubat 2022'den itibaren İGDAŞ'ın BOTAŞ'a herhangi bir borcu kalmadı. Ancak sadece bu kadarla sınırlı değil. Önceki dönem İBB yönetimi, 2017 yılı Ocak ayında İGDAŞ'tan 1 milyar lira borç aldı ve daha sonra 740 milyon lira daha borçlandı. İmamoğlu yönetiminde bu borçlar da ödenmeye başlandı. 2023 Kasım ayı itibarıyla İBB, 1.7 milyar liralık ana para borcunu 331 milyon liraya indirdi. İşte Ongun'un o paylaşımı:

AZ BİLİNEN OLAYLAR

Şimdi size önceki dönem İBB yönetiminin, İGDAŞ’ı nasıl bir borç batağına sürüklediğini ve 2019’dan sonra 3 yılda bu borçları nasıl ödediğimizi anlatacağım.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap