SON DAKİKA



Haber > Gündem > İBB Sözcüsü Ongun açıkladı; bir TÜGVA skandalı daha !

İBB Sözcüsü Ongun açıkladı; bir TÜGVA skandalı daha !

14 Ekim 2021 Perşembe - 09:23




İBB'yi AK Parti'nin yönettiği dönemde, TÜGVA yöneticilerinin işe aldığı ve yerel seçimlerden hemen sonra işten ayrıldıkları ortaya çıktı





İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, kadrolaşma listeleri iddiası ile gündeme gelen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yöneticilerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) işe alındığının tespit edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucuları arasında yer aldığı, TÜGVA'nın vakıf üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğuna dair sızdırılan bilgiler gündemdeki yerini koruyor.

Devletin çeşitli kademelerine yerleştiği öne sürülen TÜGVA yöneticilerinin İBB'de de işe alındığını ifade eden Ongun, CHP'nin İBB seçimlerini kazanması sonrası söz konusu kişilerin görevlerinden ayrıldığını duyurdu. 

'İBB’NİN BALLI KAYNAK OLARAK KULLANILMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Ongun şu ifadeleri kullandı:


''Yaptığımız incelemelerde, TÜGVA yöneticilerinin İBB’de işe alındığını da tespit ettik. Mesela Vakfın Başkanı olan kişi 2015’te işe alınmış. 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından 11.04.2019’da işten ayrılmış. İBB’nin ballı kaynak olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz.''

'BESLEME VAKIFLAR İÇİN DEĞİL...'

Ongun ardından da "TÜGVA’nın neredeyse tüm yöneticileri, ortaokul-lise koordinatörleri dahil geçmiş dönemde İBB’de işe alınmış. Hepsi artık gitti. Besleme vakıflar için değil 16 milyon İstanbullu için çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap