SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hulusi Akar'dan Doğu Akdeniz açıklaması: Gerekli tedbirleri aldık

Hulusi Akar'dan Doğu Akdeniz açıklaması: Gerekli tedbirleri aldık

12 Kasım 2020 Perşembe - 11:16




Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin S-400 ve F-35'lerin uyumluluğu konusundaki kaygılarını ele almak için ortak çalışma grubu teklifinin hala masada olduğunu belirtti.





Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Hulusi Akar, Türkiye’yi Ege Denizi’nde karasularına ve Doğu Akdeniz’de Antalya körfezine hapsetme çabalarına karşı durmaya kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

"GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK"

Bakan Akar, açıklamasının devamında şunları söyledi:

Kimsenin hakkında gözümüz olmadığı gibi, kimseye de hakkımızı çiğnetmeyiz. Şehit oluruz, gazi oluruz; ancak hiçbir oldubittiye de izin vermeyiz. Yunanistan ve Mısır'ın Doğu Akdeniz'e yönelik ilişkiye girmelerine bigane kalamazdık, biz de ülkemizin hak, alaka ve menfaaetlerini koruyacak şekilde gerekli tedbirleri aldık."


Hulusi Akar dan Doğu Akdeniz açıklaması: Gerekli tedbirleri aldık #1

"S-300 NASIL KULLANILIYORSA, TÜRKİYE DE S-400'Ü KULLANIR"

S-400 konusuna da değinen Akar, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

"Bazı NATO üyelerinde mevcut olan S-300 sistemi NATO İttifakı içinde nasıl kullanılıyorsa, S-400 sistemi de bizde aynı şekilde kullanılacaktır. Tedarik ettiğimiz sistemin kontrol ve hazırlıklarına planlandığı şekilde devam ediyoruz.

ABD'YE MESAJ: KAYGILARI ELE ALMAYA HAZIRIZ


ABD’nin teknik anlamda S-400 ve F-35’lerin uyumluluğu konusundaki kaygısını ele almaya hazırız. Ortak çalışma grubu teklifimiz halen masadadır." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap