SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hulusi Akar: “NATO’nun planlarını bloke etme niyetimiz yok”

Hulusi Akar: “NATO’nun planlarını bloke etme niyetimiz yok”

09 Aralık 2019 Pazartesi - 13:37




Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AA'ya yaptığı açıklamada, "Bize kimyasal silah verseniz eğitimimiz, hazırlığımız, atma vasıtamız yok. Dolayısıyla insanlık suçu bu hususla uzaktan yakından ilgimiz yok." dedi





Anadolu Ajansı'nın (AA) 'Editör Masası' programına katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "NATO'nun planlarını bloke etmek gibi bir niyetimiz yok" ifadelerini kullandı.

Akar'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

- NATO'nun planlarını bloke etmek gibi bir niyetimiz yok.

- NATO ortamında ülkemizin hak ve menfaatlerine ilişkin birtakım iddialar ortaya koyduğumuzda bu, NATO'ya karşı bir tavır olarak algılanmamalı.

- Planlarla alakalı sıkıntı bizimle ilgili değil.


- Biz sabırla bildiklerimizi anlatmaya devam edeceğiz.

- Normal zekası olan herkes YPG'nin Kandil'in talimatları doğrultusunda hareket ettiğini anlıyor.

- Ne Türkiye'nin kendi hak ve hukukunun ne Kıbrıslı kardeşlerimizin hak ve hukukunun çiğnenmesine müsaade edeceğiz. Herhangi bir şekilde oldubittiye göz yummayacağız, izin vermeyeceğiz ve Türkiye'nin içinde olmadığı çözüm yollarının da hiçbir şekilde geçerli olmayacağını herkesin bilmesini istiyoruz.

- (Libya anlaşması nedeniyle Yunanistan'la yaşanan gerilim üzerine) İyi diyalog istiyoruz ancak hakkımızı da yedirtmeyiz.

- (Libya'nın Atina Büyükelçisi'nin sınır dışı edilmesi) Bir acizlik, zafiyet olduğunu değerlendiriyoruz. Sonucu etkilemeyecek.


- (Libya'nın Atina Büyükelçisi'nin sınır dışı edilmesi) Bu konuda sükunet, sabır, akıl ve mantıkla olaylara yaklaşmayı, uluslararası hukuka uygunluğu tavsiye ediyoruz. Bu mutabakatın tamamen uluslararası hukuka uygun olduğunu altını çizerek belirtmek istiyorum.

- Çözüm için bütün tarafları masaya davet ediyoruz.

- Terör koridoruna izin vermeyeceğimizi en başında söyledik.

- (Barış Pınarı Harekatı) Harekatta sivillere yönelik büyük bir hassasiyet gösterdik.

F-35'in ortağıyız, müşterisi değiliz ve ortak olarak bütün sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmiş durumdayız.


(Kılıçdaroğlu'nun tank palet fabrikasıyla ilgili iddiaları) Gerekirse bilgi sunabiliriz. Burada gizli saklı bir şey yok. Her şey açık.

Bize kimyasal silah verseniz eğitimimiz, hazırlığımız, atma vasıtamız yok. Dolayısıyla insanlık suçu bu hususla uzaktan yakından ilgimiz yok.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap