SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hükümlüler için ''şartlı tahliye'' düzenlemesi geliyor!

Hükümlüler için ''şartlı tahliye'' düzenlemesi geliyor!

25 Temmuz 2022 Pazartesi - 10:35




Ceza İnfaz Yasası’nda değişiklik öngören çalışma başlatan Adalet Bakanlığı, ileri derecede hasta olan tutuklu ve hükümlüler için ‘şartlı tahliye’ düzenlemesi yapmayı planlıyor.





İnsan Hakları Derneği (İHD) verilerine göre cezaevlerinde 651’i ağır olmak üzere 1517 hasta tutuklu ve hükümlü bulunuyor. 2021 yılı içerisinde en az 46 kişi cezaevinde hayatını kaybetti. İHD öncülüğünde sivil toplum örgütleri senelerdir hasta tutuklu ve hükümlülerin sesini duyurmaya çalışıyor.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Adalet Bakanlığı, Gezi davasında hapis cezası alan Mücella Yapıcı’ya uygulanan ‘kelepçeli muayene’ye gelen tepkiler sonrası Ceza İnfaz Yasası’nda değişiklik öngören çalışma başlattı. Yasadaki “Hekim talimatıyla kelepçeli muayene yapılabilir” hükmü kaldırılacak.

Bakanlığın, cezaevlerinde kalması uygun olmayan ağır hasta ve tutukluların ‘şartlı tahliyesine’ ilişkin bir düzenleme üzerinde de çalıştığı öğrenildi. Mevcut koşullarda ağır hasta olan tutuklu ve hükümlülerin ‘şartlı tahliyesine’ Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) hazırladığı raporlar sonucu karar veriliyor. Bakanlık, kurumun bu yetkisi üzerinde bir düzenleme yapmayı öngörüyor.

Söz konusu düzenlemenin ekimde teklif olarak TBMM’ye sunulacağı, ancak teklifin ‘terör suçları’yla birlikte ‘karşısındakine zarar verebilecek derecede şiddet eğilimi gösteren’ hükümlü ve tutukluları kapsamayacağı belirtiliyor.

Cumhuriyet


Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap