SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hukuk mücadelesini kazandı!

Hukuk mücadelesini kazandı!

04 Nisan 2015 Cumartesi - 12:46




Düzce Sulh Ceza Hakimliği, habersiz yapılan radarlı hız denetiminde bir araca kesilen para cezasını hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.





Jandarma trafik ekiplerinin karayolunda radarlı hız denetimine takılan bir vatandaşa, hız limitini yüzde 30 oranında aştığı gerekçesiyle para cezası uygulandı. Sürücü, habersiz ve uyarı levhası olmadan yapılan denetim sonucu uygulanan bu cezaya itiraz ederek, Düzce Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme de, yasa ve ilgili yönetmelikler gereği karayolunda yapılacak radarlı hız denetimlerinin hangi yol güzergahlarında ve hangi sürelerde yapılacağının önceden sürücülere bildirilmesi gerektiğini, idarenin her konuda sürücüleri önceden bilgilendirmek zorunda olduğu, karayolundan yararlananlara yol, trafik durumu ve yakın çevre ile ilgili gerekli bilgileri vermek, yasaklamaları ve kısıtlamaları önceden bildirmek suretiyle trafik düzen ve güvenliğini sağlamak amacına yönelik olarak karayolundaki her türlü düzenleme ve denetimlerin trafik işaret ve levhalarıyla yapılması gerektiğini vurguladığı kararda; bu gerekçelerle, verilen para cezasının iptal edilmesine hükmetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap