SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hırsızlıkla suçlandığı için ölüme atlamış

Hırsızlıkla suçlandığı için ölüme atlamış

09 Mayıs 2016 Pazartesi - 11:33




ANTALYA'da 2 yıl önce işyerinden boxer çalıp hırsızlık yaptığı iddiası üzerine falezlerden atlayarak yaşamına son veren 34 yaşındaki Emin Bozdağ'ın, "





Antalya'da çalıştığı işyerinden boxer çalarak hırsızlık yapmakla suçlanan Emin Bozdağ, 27 Ağustos 2014 akşamı eve geldi. Salona 'Ben hırsız değilim' diye son bulan bir mektup bırakan Bozdağ, ardından evden çıktı. Ablasına telefon açıp bir mektup bıraktığını söyleyen Bozdağ, "Hakkınızı helal edin" dedikten sonra Atatürk Parkı'ndaki falezlerden atlayarak yaşamına son verdi.

Sibel Bozdağ, kardeşinin bıraktığı mektubu polise teslim etti. Polis kriminal laboratuarında yapılan inceleme sonucu Emin Bozdağ tarafından yazıldığı belirlenen mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Abla çamaşır reyonundan 4 adet boxer aldım. Kutularını çöpe attım. Çarşamba günü işe gelir gelmez parasını ödeyecektim. 26 Ağustos akşamı depoda çalışan Mesut Ö. ile depo müdürü Önder C. çöpten boxer kutularını getirip, 'Sen bunları çaldın' diye iftira attı. Daha sonra patronumuz Ahmet A., genel müdür Avni bey geldi. Avni bey ile patronumuz Ahmet A. tekme tokat dövdü. 'Parasını çarşamba günü ödeyeceğim' dedim. Tekrar dövmeye başladılar. Daha sonra da Avni Bey ile Ahmet A. bana zorla senet imzalattı. 'Bu senedi ödeyemezsen, evinizi yakarız, ablana tecavüz ederiz' dediler. Korkudan senedi imzaladım. 'Aylık 750 TL 15 ay' dediler. Sonra da 'Ablanın evini göster' dediler. Ben de korkudan evi gösterdim. 'Zile bas ablan aşağı insin' dediler. Ablam aşağıya inerken 'Senedi ödeyeceğim' diye yalvardım. Ablam aşağıya indi bağırdı. 'Emin ne oldu' diye. 'Ben de 'Yok abla bir şey' dedim. Daha sonra korkudan ne yapacağımı şaşırdım. Hakkınızı helal edin. Kardeşiniz Emin. Ben hırsız değilim."

'SENET VERMEYİ KENDİSİ TEKLİF ETTİ'

Soruşturma sonunda Bozdağ'ın çalıştığı firmanın Varsak'taki biriminde genel müdür Avni K. ile firma ortaklarından Ahmet A. hakkında 'birden fazla kişi tarafından geceleyin işyerinde yağma' suçundan Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Sanıklar, duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Ahmet A. firmanın Varsak deposunda çalışan Emin Bozdağ'ın, boxer çalarken yakalandığını iddia etti. Bunun üzerine bu kişinin polise teslim edilmesi talimatını verdiğini söyleyen Ahmet A. şunları anlattı:


"Ben odama geçtikten sonra Avni bey beni dahili hattan arayıp şahsın 'Polise vermeyin' diye yalvardığını söyledi. Çalmış olduğu eşyaların karşılığında senet vereceğini söylediğini bildirdi. Ben de 'Senedi alın, ilişiğini kesin gönderin gitsin' dedim. Ertesi gün işyerine şahsın ablasıyla babası gelmiş. Avni bey olanları anlatıp senetleri ablasına teslim etmiş. Ablası da özür dileyip senetleri yırtıp gitmişler."

Varsak'taki mağazanın birim müdürü Avni K. zorla ve tehditle senet imzalatmadıklarını belirtti. Avni K., "Bu şahsa 'Ablanın evini göster' diye ablasının evine gitmedik. Bu iddialar yalandır. Vermiş olduğu senedi kendisi ödeyemezse, ablasının ödeyeceğini beyan etmiştir" iddiasında bulundu.

Sibel Bozdağ ise sanıkların yalan söylediğini iddia etti. Kardeşinin ölümünden sanıkları sorumlu tutan Sibel Bozdağ, "Ben kardeşimin iddia ettikleri gibi bir suç işlediğini sanmıyorum. Sanıkların elinde hiçbir delil de bulunmamaktadır. Kardeşime tahminimce zorla bir şeyler yazdırdılar ve ölümüne sebep oldular" dedi.

8'ER AY HAPİS GERİ BIRAKILDI

Mahkeme, Emin Bozdağ'ın yaşamına son vermeden önce çalıştığı işyerinde darp edilmesiyle ilgili her iki sanığı da kasten yaralama suçundan 3 ay 10'ar gün, hukuki alacağın tahsili amacıyla tehdit eyleminden de 5'er ay hapis cezasına mahkum etti. Toplam 8 ay 10'ar gün hapse mahkum edilen sanıklarla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap