SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hrant Dink vurulduğu yerde anıldı

Hrant Dink vurulduğu yerde anıldı

18 Kasım 2023 Cumartesi - 16:33




Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın serbest bırakılmasına yönelik tepkiler sürerken Hrant'ın Arkadaşları'nın çağrısı üzerine Dink katledildiği yerde anıldı.





Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007 tarihinde gazetenin Şişli'deki Halaskargazi Caddesi üzerindeki binası önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Katili Ogün Samast'ın Bolu F Tipi cezaevinden 15 Kasım'da serbest bırakılmasına tepkiler sürüyor.

Hrant'ın Arkadaşları'nın dünkü çağrısı üzerine Sebat Apartmanı önünde düzenlenen anma törenine Dink Ailesi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve vatandaş katıldı.

‘DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Hrant'ın Arkadaşları'ndan Bülent Aydın, cinayetin arkasındaki karanlığa bakılmadığını belirterek, "Biz bu karanlık cinayetin arkasındaki kötülük ortaya çıkarılana kadar, bu alçak cinayet karışan herkes yargılanana kadar ve bu kötülükle yüzleşme sağlanana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

'TÜM İYİ İNSANLAR ADALET ARAYIŞINA SAHİP ÇIKSIN'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise dayanışma çağrısında bulunarak, "Güç hepimize had bildiriyor. Elbette en çok Ermeni cemaatini yaralıyor, üzüyor ve tedirgin ediyor. Türkiye'deki bütün muhaliflere şunu söylüyorlar: 'Biz buradayız, günü geldiğinde katilimize de sahip çıkarız' diyorlar.

Kötülük katiline sahip çıkıyorsa; bütün iyi insanları Hrant'ın davasına, bütün mağdurların davalarına, Türkiye'deki insan hakları sorununa ve Türkiye'deki bütün eşitsizliklere karşı birleşmeye davet ediyorum. Karşımızdaki kötülük ve derin güçler, katillerine sahip çıkıyorlar. Bütün iyi insanlar birbirine ve adalet arayışına sahip çıksınlar" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap