SON DAKİKA



Haber > Gündem > Horon ile halayın kardeşliği bozuldu mu?

Horon ile halayın kardeşliği bozuldu mu?

21 Nisan 2016 Perşembe - 09:32




Vanlı Kürtlerle birlikte yaşamanın en güzel örneğini sergileyen Trabzonlular, “Bizler Kürtlerle sorun yaşamıyoruz. Biz onlara lahana sarmasını öğretti





BİTSİN BU BELA

Trabzon’un Çaykara ilçesinde 1965 yılında meydana gelen heyelanın ardından Van’ın Özalp ilçesine bağlı Emek ve Dönerdere köylerine göç ederek tüm Türkiye’ye örnek olan aileler tek tek geri dönmeye başladı. Horon ile halay kardeşliğinin bozulduğunu belirten aileler, yetkililerden terör belasını bir an önce bitirmelerini istediler.

AKRABA OLDUK

51 yıldır Emek ve Dönerdere köylerinde kaldıklarını dile getiren Trabzonlu aileler, “Biz burada gelin aldık, gelin verdik. Artık buranın bir parçası olduk. Ancak son günlerde artan terör olaylarının ardından tedirgin olmaya başladık. Çocuklarımızın geleceği için çoğu aile tekrar Trabzon’a ya da başka illere göç etme kararı aldı” diye konuştular.

Kardeş gibi


Karadenizlilerle Kürtlerin 51 yıldır birlikte yaşadığını belirten aileler, “Biz onlara kara lahana sarmasını, turşu kavurmasını, muhlama yapmasını öğrettik. Onlar da bizlere tezek kurutmayı, peynir yapmayı öğrettiler. Bu ülkede kardeş gibi yaşamak varken böyle bir savaşın içinde olmak istemiyoruz” dediler.

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap