SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hollande: Türkiye çözümün bir tarafı

Hollande: Türkiye çözümün bir tarafı

11 Ekim 2016 Salı - 17:27




Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Avrupa Konseyi'nde "Türkiye göçmen politikasında çözümün bir tarafı, diyalog sürmeli" dedi.





Fransa Cumhurbaşkanı Sosyalist Partisinden François Hollande, Strasbourg Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisine (AKPM) hitap etti.

Cumhurbaşkanı François Hollande, konuşmasında şunları söyledi:

Bizim barış ümidimiz burada Avrupa Konseyinde başladı. İkinci dünya savaşından sonra Avrupa'da barış ve birleşimin burada Avrupa Konseyinde başladığı için size buradan sesleniyorum. Hepimizin Avrupa Konseyine ihtiyacı var. Avrupa'ya gelen göçmenlerin uygun ve iyi bir şekilde burada yaşamalarını sağlamalıyız.

'Yasadışı kamplar kapatılmalı'

Fransa'nın kuzeyi Calais ve Paris kentlerinde göçmen kamplarını kapattık. Çünkü göçmenlerin sağlıklı, onurlu bir şekilde yaşamaları için merkezi kamplara alınmalı. Fransa'da yaklaşık 70 bin göçmen bulunuyor. Tek başına gelmiş yaşları reşit olmayan genç ve çocuklar ile yakından ilgileniyoruz. Her göçmen yönetim merkezleri tarafından yönetilmeli. Yasadışı kamplar kapatılmalı.Göçmenlere insanlık onuruna yakışan sağlıklı ortam sağlanmalı.


Avrupa ve Fransa uluslararası terörün hedefinde. Fransa'da yaşanan terör saldırıları, demokrasi ve özgürlüğümüze yöneliktir. Avrupa Konseyi 70 yıllık tarihinde Avrupa kıtasında barış ve özgürlükler için başarılı çalışması hepimiz için önemlidir. Avrupa Konseyine onun için ihtiyacımız olacak. Avrupa Konseyi ve AİHM çok önemli rol oynuyor. Yaşanan terör saldırıları sanki kendi halkımızı koruyamıyoruz hale geldik. Terör sade Fransa Avrupa değil Avrupa dışında diğer ülkeleri tehdit ediyor. Terör bugün demokrasimizi sorgulamakta. Bazı gençler cihat için bir yerlere gidiyor. Bu özgürlük değildir. Fransa'da hiçbir dine kısıtlama getirmiyoruz. Ülkede her vatandaşı korumak zorundayız. İnanç öğretimi yasalara bağlı olmalı. Başka devletler tarafından dinler, inançlar destek görmemeli. Savaş'tan kaçan göçmenlere hepimiz destek olmalıyız, yardımcı olamazsak bu bizim utancımız olacaktır."

'Türkiye çözümün bir tarafı'

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Türkiye'de savaştan kaçan göçmenlere kapısını açan ülkelerden. Türkiye ortak değerlerimize uymalı. 15 Temmuz tarihinde darbe girişimi yaşayan Türkiye zor durumda kaldı. Türkiye ile diyalog sürmeli. Göçmen politikasında Türkiye çözümün bir tarafı.

'Avrupa Konseyi'ne büyük görev düşüyor'

Rus vetosu sebebiyle Suriye'de barışın sağlanamadığını, bombalamanın devam ettiğini söyledi. Rusya ile diyalog devam etmeli. Yalnız diyalog yapmacık değil gerçek olmalı. Ukrayna Minks anlaşmasın sağlanması için çalışmalarımız sürüyor. Avrupa Konseyine büyük görev düşüyor diye konuştu.   


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap