SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hindistan'daki heyelanda can kaybı 40'ı aştı

Hindistan'daki heyelanda can kaybı 40'ı aştı

04 Temmuz 2022 Pazartesi - 11:59




Haziran ayının son gününde bir demiryolu inşaatını toprağa gömen felakette yaşamını yitirenlerden 27'si asker. Ekipler kayıp 20 kişiyi arıyor.





Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Manipur eyaletine bağlı Noney bölgesindeki Tupul demiryolu inşaatı alanında 30 Haziran'da meydana gelen heyelanda bilanço ağırlaşıyor.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Kurtarma ekipleri 42 kişinin cansız bedenine ulaştı. Hayatını kaybedenlerden 27’si ordu mensubu 15’i ise sivil” ifadeleri kullanıldı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, çoğunluğunu sivillerin oluşturduğu 20 kişinin ise kayıp olduğunu bildirdi.

İsyancıların bulunduğu bölgede demiryolu projesi inşa ediliyor ve projeyi denetleyen demiryolu görevlilerinin güvenliğini bölgesel ordu personeli sağlıyordu. Heyelan Ljei Nehri'nde su akışını da engellerken, bölge sakinlerine muhtemel tehlikelere karşı uyarı yapılmıştı.

HİNDİSTAN VE BANGLADEŞ AŞIRI YAĞIŞLARLA MÜCADELE EDİYOR

Son 3 haftadır devam eden yağışlar, Hindistan'ın 8 eyaleti ve 45 milyon nüfusu olan kuzeydoğusu ile komşu Bangladeş'te büyük hasara yol açtı. Assam, Manipur, Tripura ve Sikkim şehirleri dahil olmak üzere bölgede şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel ve heyelanlarda 100'den fazla kişi hayatını kaybetti. Bangladeş'te ise 17 Mayıs'tan bu yana 42 kişi yaşamını yitirirken, yüz binlerce kişi evini terk etmek zorunda kaldı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap