SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hindistan Başbakanı duyurdu: Afrika Birliği, G20 daimi üyesi oldu

Hindistan Başbakanı duyurdu: Afrika Birliği, G20 daimi üyesi oldu

09 Eylül 2023 Cumartesi - 12:56




Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde konuşan Hindistan Başbakanı Modi Afrika Birliği'nin G20 “daimi üyesi” olduğunu açıkladı.





Hindistan'ın ev sahipliğinde bu yıl "Tek Yeryüzü, Tek Aile, Tek Gelecek" ana temasıyla düzenlenen 18'inci G20 Liderler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı resmi karşılama töreniyle başladı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Bharat Mandapam Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki törende zirveye katılan liderleri tek tek karşılayarak fotoğraf çektirdi. Tören kapsamında "Liderler Alanı"nda bir araya gelen liderler, daha sonra kongre merkezine giriş yaptı.

Hindistan Başkanı Modi "Tek Dünya" temasıyla gerçekleştirilen günün ilk oturumunun açılış konuşmasını yaptı.

Modi, 55 üye ülkenin bulunduğu Afrika Birliği'nin, G20'nin daimi üyelerinden biri olduğunu açıkladı. Modi daha sonra Afrika Birliği Başkanı Azali Assoumani'yi G20'nin daimi üyesi olarak koltuğuna davet etti. İki lider kucaklaşırken, Afrika Birliği G20'de Avrupa Birliği (AB) ile aynı statüye sahip oldu.

Modi eski adıyla "Twitter" olarak bilinen sosyal medya platformu X'teki resmi hesabından yaptığı paylaşımda, "Afrika Birliği'ni G20 ailesinin daimi bir üyesi olarak ağırlamaktan onur duyuyorum. Bu, G20'yi güçlendirecek" ifadelerini kullandı.

INDİA YERİNE BHARAT

Modi'nin ayrıca, ülke adının "India" yerine "Bharat" olarak değiştirilmesi tartışmalarının yaşandığı dönemde G20 oturumundaki masada ülkesinin Sanskritçe ismi "Bharat" yazan kartın önünde konuşması da dikkati çekti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap