SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Hiç olmazsa hukuk zemininde uzlaşalım"

"Hiç olmazsa hukuk zemininde uzlaşalım"

17 Haziran 2013 Pazartesi - 13:18




TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gezi Parkı olaylarına ilişkin siyasi parti liderlerine çağrıda bulunarak, “Siyaset zemininde uzlaşamıyorsak hiç olmazsa huku





Çiçek, Dünya Gönüllü Kan Bağışı günü dolayısıyla Kızılay’ın TBMM’de kurduğu stantta kan bağışında bulundu. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Çiçek, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili olarak, “Çocuklarımız karne aldı. Siyasetçinin de karnesi yasama döneminin bittiği dönemdir. Türkiye’nin yeni bir anayasaya en az verdiğimiz kan kadar ihtiyaç var. Eski anayasa birçok zorluk çıkarıyor. Vatandaş bizden mazeret yerine yeni bir anayasa bekliyor. Millet sonuca bakar, onu yapıp yapmadığınıza bakar” dedi. Gezi Parkı olaylarına ilişkin soruları da yanıtlayan Çiçek, şunları söyledi: “Bir ülkede hükümetin, devletin kullandığı yetkiyi, iş ve icraatları doğru bulmayan vatandaşlar olabilir. Bu onların temel anayasal hakkıdır. Tüm bunları yaparken hukukun dışına çıkılmamalı. Eğer hukukun dışına çıkılırsa memleketin hali nice olur. Can ve mal kayıpları olur. Onun için hukukun dışına taşılmadan ne söyleyeceksek söylenmeli. Ta işin başında dedik; bu işi kıvamında bırakalım. Nitekim bazı vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. Bir şey denmek isteniyorsa, bunu anladık, mesajı aldık denildi. İşi bu noktada bırakalım dedik. Üzüm yemek için bekçiyi dövmemek gerekir. Kızılay’da 10-15 gündür kepenk açamayan esnaf var. Bunların ödemeleri var. Bunları hesaba katmamız gerekiyor. Ders çıkarmak istiyorsak sükunet ortamı lazım.” Olayların Türkiye’ye çok zarar verdiğini belirten Çiçek, “Türkiye 1 ay önce yatırım yapılacak ülkeler arasında 1. sıradaydı. Şimdi ise turistlere Türkiye’ye gitmeyin çağrısı yapılıyor. İyi mi oldu? Birileri tutum ve davranışlarını gözden geçirmeli. Bu işler artık bitmeli. Olup bitenler soğukkanlılıkla değerlendirilmeli” dedi. Çiçek, dünyanın hiçbir yerinde cebir ve şiddetin hak arama yöntemi olarak kullanılamayacağını belirterek, bu konuda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararları anımsattı. Liderlere çağrıda bulunan Çiçek, “Siyaset zemininde uzlaşamıyorsak hiç olmazsa hukuk zemininde uzlaşalım” diye konuştu. Çiçek, Meclis Başkanlığı’na aday olup olmayacağına ilişkin soruyu ise yanıtlamadı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap