SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hibe veriliyor! Bakan iki müjdeyi birden duyurdu, 572 milyon lira...

Hibe veriliyor! Bakan iki müjdeyi birden duyurdu, 572 milyon lira...

14 Ocak 2022 Cuma - 14:22




Hibe veriliyor, bakan iki müjdeyi birden paylaştı. Tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanından üretim yapan herkesi ilgilendiriyor.





Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2 günlük Manisa ziyaretinin ikinci gününe Yunusemre ilçesindeki bir otelde muhtarlar, tarım paydaşları ve STK temsilcilerine düzenlediği kahvaltı programıyla başladı. Programın ardından Şehzadeler ilçesinde yapımı tamamlanan Belenyenice Barajının açılışına geçen Bakan Pakdemirli burada üreticilere iki yeni müjde daha verdi.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Belenyenice Mahallesinde yapımı tamamlanan Belenyenice Sulama Barajının açılışına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, MHP Manisa İl Başkanı Murat Öner, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"MANİSA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından bakanlığın Manisa’ya yaptığı yatırımların sinevizyon gösteriminin yapıldığı açılış programında Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yaptığı açılış konuşmasında bir zamanlar insanların rüyalarında bile görmekte zorlandıkları yatırımların hayata geçtiğini belirterek Bakan Pakdemirli’ye teşekkür etti. AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in konuşmasının kürsüye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise Manisa’nın kurutmalık üzümde, sofralık zeytinde birinci sırada yer aldığını tütünün merkezi, sebze ve meyvenin de önemli üretim merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, Manisa’nın potansiyelini çok iyi bildiklerini, destekler ve yeni yatırımlarla Manisa’nın yanında olduklarını söyledi.

Son 19 yılda Manisa’ya toplamda 13,7 milyar TL tarımsal destek sağladıklarını kaydeden Bakan Pakdemirli, bunun yaklaşık 3 milyar lirasını ise son 3 yılda ödediklerini kaydetti.


"KIRSAL İÇİN İKİ YENİ MÜJDEMİZ VAR"

Bu destekler ve yeni projeler sayesinde Manisa’nın bitkisel üretim değerinin, son 3 yılda yüzde 80 gibi önemli bir artışla 7,5 milyar TL’ye ulaştığını aktaran Bakan Pakdemirli, “Kırsalın kalkınması, katma değerli üretimin artması, genç kardeşlerimizin kendi işlerini kurması için çok sayıda destek programı uyguluyoruz. Bugüne kadar sağladığımız desteklerle kırsala yeni yatırımlar kazandırdık, 465 bin kişiye istihdam sağladık. Bugün de sizlere iki müjde vermek istiyorum. İlk olarak; tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında eğitim alan ve kendi işini kurmak isteyen üniversite mezunlarımız için “Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi” hayata geçirmiştik. Dört ilde pilot olarak başlattığımız ve olumlu sonuçlar aldığımız Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi’ni 2022-2024 yılları arasında Türkiye genelinde uygulamaya başlıyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap