SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hedefleri olan bir ülkeyiz!

Hedefleri olan bir ülkeyiz!

09 Ekim 2015 Cuma - 00:36




Seçim çalışmaları kapsamında Trabzon’un Arsin ilçesinde ziyaretlerde bulunan AK Parti Milletvekili Süleyman Soylu muhtarlara ve partililere seslendi.





AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Arsin ilçesinin Yeşilce Mahallesi'nde çay ocağında muhtarlar ve partililerle bir araya gelerek, 1 Kasım'ın hep birlikte ülkenin geleceğine yön verilecek günün adı olduğunu belirtti. Soylu, "1 Kasım ülkemiz, milletimiz ve coğrafyamız için selamet gününün adıdır. 1 Kasım, inşallah bu ülkede yeni ve büyük demokratik Türkiye'nin adımlarının kararlılıkla atılacağı günün adıdır" diye konuştu. Türkiye'de 7 Haziran seçiminin ardından yaşanan sürece ilişkin görüşlerini paylaşan Soylu, "Son 3,5 ayda eski Türkiye fotoğrafı gördük. Eski Türkiye fotoğrafı ile yeni Türkiye fotoğrafının ayrılmasını isteyenlerin ve Türkiye'nin yeni Türkiye'ye adım atmasını istemeyenlerin ortaya koymuş olduğu gayretleri gördük" ifadelerini kullandı. Soylu, Türkiye'nin 13 yıldır ortaya koyduğu kazanımlara sahip çıkan bir anlayışla bütünleşmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Türkiye'nin tek başına iktidara ihtiyacı var çünkü Türkiye hedefleri olan bir ülke. Etrafındaki coğrafya ile kuracağı diyaloğu ve dünyaya söyleyecek sözü olduğunu ifade eden bir anlayışı şu anda mevcuttur. 'Aman Türkiye güçlü, kudretli olmasın. Onları sakatlayalım, toplum karşısında zafiyete düşürelim' diye bir anlayışı hep birlikte açık şekilde görüyoruz."

"SURİYE EN ÖNEMLİ YOL GÜZERGÂHIMIZ"

Konuşmasında, "Bize kızıyorlardı, 'Suriye'de ne işiniz var? Bu insanlara niçin sahip çıkıyorsunuz' diyorlardı" ifadelerine yer veren Soylu, şunları söyledi: "Peki, Rusya'nın Suriye'de ne işi var? Demek ki Suriye, sadece bir Suriye değil. Suriye, bizim 911 kilometre sınırımız olan komşumuz. Suriye, bizim yüzlerce yıl birlikte omuz omuza durduğumuz ve aynı millet olduğumuz insanlardan müteşekkil bir komşumuz. Suriye, bizim aşağıdaki coğrafyaya ulaşmak için en önemli yol güzergahımız. Demek ki Akdeniz, Karadeniz ve bu coğrafya üzerinde hesabı olanlar, bu coğrafya üzerinden yarına ait birtakım planlamalar yapanlar Suriye'nin sadece Suriye olmadığını bildikleri için bugüne kadar bu gerginlikleri ortaya koydular."

Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Oradadır Rusya, oradadır başka ülkeler. Her biri bir planın, programın içerisindedir. Türkiye'yi sınırlamak istiyorlar, Türkiye'nin büyümesini, zenginleşmesini, kendi sözünü dünyaya söylemesini engellemek istiyorlar. Hiç kimse bizim coğrafyamızda, bizim olmadığımız herhangi bir elbiseyi biçebilme kabiliyetine sahip olamayacaktır. Zannettiler ki bir hükümet boşluğu olur. Zannettiler ki seçime gidiliyor, Türkiye gerekli tedbiri ve mücadeleyi ortaya koyabilecek iradeyi gösteremez." Arsin Ziraat Odası’nı da ziyaret eden Soylu, Başkan Hasan Kozoğlu ve üyelerle bir araya geldi. Kozoğlu'nun aktardığı sorunlara çözüm bulmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurgulayan Soylu, destek istedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap