SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hedefi Erdoğan ve Başkanlık sistemi

Hedefi Erdoğan ve Başkanlık sistemi

03 Şubat 2015 Salı - 12:41




MHP lideri Bahçeli, başkanlık sistemi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenerek, “İstenen bu sistem, diktatörlüktür” dedi.





Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP zulmü emeklilerimizi adeta kavurmakta, hayatlarından bezdirmektedir" dedi. Emekliler için yapılacak her türlü düzenlemeye destek vereceklerimi ekleyen Bahçeli, “Emekli kardeşim hüzünlenme, MHP kuşatmayı yara yara geliyor. Emekli kardeşim göz pınarlarından yaş süzülmesin, bükülen belini doğrultmak için MHP engelleri aşa aşa, iftiraları kıra kıra geliyor” diye konuştu.

AKP’NİN FİİİLİ EŞBAŞKANI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarafsızlığını yitirdiğini ve bir siyasi parti lehine oy istediğini savunan Bahçeli, “Erdoğan devletin başı mıdır, yoksa AKP’nin fiili eşbaşkanı mıdır?" diye sordu. Bahçeli, “Artık Recep Tayyip Erdoğan kendisini Türkiye’nin üstünde, Türk milletinin önünde görmektedir. Var olan tüm totaliter sapmaların yan tesirleri Erdoğan’ın zihnine, iradesine ve basiretine bulaşmıştır. "Erdoğan’ın meselesi millet değildir.Erdoğan’ın kaygısı Türkiye değildir. Erdoğan’ın aklında; işçi, memur, esnaf, sanayici, emekli, çiftçi zaten yoktur. Varsa da yoksa da derdi koltuk, hedefi Türkiye’yi cehenneme çevirmek, Baasçı anlayışla çevrelemektir” ifadelerini kullandı.

"DİKTATÖRLÜKTÜR"

1993’te yayımlana bir kitapta Erdoğan’ın başkanlık sistemi sorusuna, “Başkanlık sistemi bir özentidir. ABD’nin bize dayatmasıdır” dediğini ifade eden Bahçeli, “Sayın Erdoğan hala yüzün kızarmayacak mı? Hala aldatmalarından vazgeçmeyecek misin?” diye konuştu. Bahçeli, “İstenen bu sistem diktatörlüktür, demokrasinin ara dönemi, Türkiye’nin kuruluş felsefesinin temelden yıkımıdır" diye de ekledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap