SON DAKİKA



Haber > Gündem > HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na tahliye

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na tahliye

06 Temmuz 2021 Salı - 18:45




Anayasa Mahkemesi'nin HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki 'hak ihlali' kararı yerel mahkemeye gönderildi. Bu kapsamda Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun tahliyesine karar verdi.





Anayasa Mahkemesi (AYM), hakkında verilen 2.5 yıllık hapis cezasının onanmasının ardından milletvekilliği düşürülerek cezaevine giren HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun başvurusunu 1 Temmuz'da karara bağladı. AYM, Gergerlioğlu'nun "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı"nın ihlal edildiğine hükmetti.

AKŞAM SAATLERİNDE TAHLİYE EDİLEBİLİR

Bu karar üzerine milletvekilliği düşürülerek cezaevine konulan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun cezasının infazının durdurulmasını içeren hak ihlali kararını Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Bu karar doğrultusunda mahkeme oybirliğiyle tahliye kararı verdi. Gergerlioğlu'nun akşam saatlerinde tahliye edilmesi bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap