SON DAKİKA



Haber > Gündem > HDP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: İmralı'ya biz yüzerek gitmedik!

HDP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: İmralı'ya biz yüzerek gitmedik!

15 Kasım 2021 Pazartesi - 11:18




HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, çözüm sürecinin kim tarafından başlatıldığını Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a hatırlattı.





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı  Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta Batman'a yaptığı ziyarette "Çözüm süreci diye akıllarda kalan son bir hamle ile Türkiye'yi terör örgütünün tasallutundan tamamen kurtaracak bir adım daha attık. Amacımız artık bu meseleyi ülkenin gündeminden ebediyen çıkartıp, hep birlikte tüm enerjimizi ve vaktimizi asıl hedeflerimize yöneltmemizi sağlamaktı. Her türlü riski göze alarak, her türlü tenkidi göğüsleyerek başlattığımız bu samimi süreç, terör örgütünün silahı ve kan dökmeyi seçmesi sebebiyle sonuçsuz kaldı" açıklamasını yapmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın çözüm sürecine ilişkin söylediği sözlere yanıt veren Buldan, 2015 yılında ise Dolmabahçe'de birlikte bir masa kurduklarını hatırlattı.

İmralı'ya Biz Yüzerek Gitmedik

Çözüm süreci sırasında AK Parti hükümetinin bilgisi dahilinde İmralı'ya ve Kandil'e giden İdris Baluken'e onlarca yıl ceza verildiğini belirten Buldan, "O yolu bize siz açtınız, İmralı’ya biz yüzerek gitmedik, tahsis ettiğiniz kosterlerle gittik. İmralı’nın kilidini biz açmadık, o anahtarı siz bize verdiniz. Ama şimdi bütün bunlar olmamış gibi bir süreci tamamıyla yargılamaya kalktığınız zaman o zaman Kürtlere düşmanlık yaptığınızı hatırlatırız" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
HDP

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap