SON DAKİKA



Haber > Gündem > HDP tamam, sırada MHP, hedef 400 vekil!

HDP tamam, sırada MHP, hedef 400 vekil!

10 Mayıs 2016 Salı - 11:05








Erdoğan’ın bütün siyasal motivasyonu, Başkanlık ve Anayasa. Öyle ki; AKP ve hükümette yaşanan sorunlar, terörle mücadele ve Kürt sorunu, MHP’deki kurultay savaşı, sürdürülen gerilim politikası, dış politikada yükseltilen tansiyon, dokunulmazlıkların kaldırılması, bazen aklımızın ucundan geçmeyecek olay ve gelişmeler... Yani kısacası hemen hemen her şey; Erdoğan’a ‘Başkanlık’ yolunu açmanın bir unsuruna, bir parçasına dönüştürülmüş durumda. Koca ülke, bir kişinin siyasal amaçlarının malzemesi, bu yoldaki  senaryoların kurbanı!

HAİN-AJAN

Belirli bir sistematik içinde götürülen süreç, zaman zaman öylesine sertlikler taşıyor ki; Davutoğlu’nun hukuk dışı biçimde azledilmesinde olduğu gibi, bu yolda Erdoğan’ın en yakınlarını bile hain ilan edecek, yabancı ülke ajanı muamelesi yapabilecek, her türlü muhalefeti; vatan hainliği ve casuslukla eşdeğer görecek, psikopatik, nevrotik ve paranoyak bir zihniyet dünyasıyla karşı karşıyayız.

MUHALEFET SORUNU

Anayasayı paçavraya çeviren, yetki ve sorumluluklarını aşarak art arda gerçekleştirdiği darbelerle bütün sistemi gayrımeşru biçimde teslim alan, bir fiili yönetsel erk var. Muhalefetin bu darbe ve dayatmalara karşı güçlü bir siyasal mücadele ortaya koyamaması; toplumsal- siyasal çaresizliğe karşı bir seçenek oluşturamaması, en temel sorunlarından biri. Mevcut oy oranını korumayı başarı sayan, dokunulmazlıkların kaldırılmasında olduğu gibi çözüm üretemeyip siyasal algı korkusuyla sarayın politik senaryolarına ‘evet’ diyen, farklılıklarını ve büyük potansiyelini ortak bir mücadeleye kanalize edemeyen bir CHP.


Daha 1 yıl öncesine kadar Türkiye partisi olma yolunda toplumda umut yaratan, ancak terörle araya sınır koyamayarak şiddete teslim olan, sömürgecilerden medet uman, Saray’ın gerilim politikalarına hizmet eden bir HDP. Seçmenin 7 Haziran’daki mesajını doğru okuyamayıp, sandıkta cezalandırılan AKP’nin kurtarıcısına dönüştürülen MHP. Reis’in baskı, dışlama ve yanlış politikalarına karşı, bir türlü cesaretini toplayıp yeni bir siyasal odak olarak AKP’den kopamayan küskünler...

HEDEF MHP

Terörle mücadele üzerinden AKP’ye her türlü desteği veren, hatta ‘’Eğer gerek duyulursa, düne kadar hükümete verdiğimiz fiilî destek hukukî bir boyut alabilecek’’ diyerek, koalisyon ve başkanlığa açık kapı bırakan bir Bahçeli! MHP’de değişim istemi, hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Meral Akşener- Koray Aydın- Sinan Oğan ittifakının kurultaydan zaferle çıkması, MHP’yi büyük bir çekim merkezi yapabilir, Türk siyasetinde çıkmazın aşılması açısından yeni umutlar yaratabilir. MHP Genel Merkezi ya da parti dışı odaklar, bunu engelleme çabasında.

400 MİLLETVEKİLİ

Olası bir erken seçimde HDP’nin baraj altında kalacağı hesaplanıyor. MHP’de değişim olmaması halinde bu partinin de baraj altına itilmesi hedefleniyor. Geçse de, Erdoğan’a destek vaadi var.


AKP ve CHP’nin meclise girebildiği 2 partili bir sonuçta, Erdoğan’ın daha önce 400 milletvekili ile formüle ettiği hedef gerçekleşecek. Erdoğan ‘Süper Başkan’ olacak, Anayasa yürürlükten kaldırılacak, yerine Reis’in talimatnamesi koyulacak. Olur mu? Neden olmasın...!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap