SON DAKİKA



Haber > Gündem > HDP operasyonlarına destek verdi!

HDP operasyonlarına destek verdi!

04 Kasım 2016 Cuma - 18:23




MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'li milletvekillerine dönük operasyonlara destek verdi.





Bahçeli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı sürpriz görüşmeden sonra partisinin MYK üyeleri ile bir toplantı yaptı. Genel Merkez'de iki saat süren toplantıda Bahçeli önemli mesajlar verdi.

Bahçeli, partisinin MYK üyeleri ile bir toplantı yaptı ve basına kapalı toplantıda, önemli mesajlar verdi. Gözaltına alınan ve bazıları tutuklanan HDP’li milletvekilleri için, “Biz MHP olarak bu partinin PKK ile bağlantısını hep ifade ettik. O yüzden vatana kim ihanet edip, terörü destekliyorsa hesabını yargıda vermelidir. Hakettikleri cezayı almalıdır. Hükümetin Meclise getireceği idam yasasına da destek vereceğiz. Bizim bu konudaki çizgimizde. hiç değişiklik olmamıştır” dedi.

BAŞKANLIK KONUSU

Muhalif 5 vekil dışında Oktay Vural ve diğer milletvekillerinin de hazır bulunduğu MYK’da, Bahçeli parlamenter sistem vurgusu da yaptı ve Başkanlık sistemi için de şöyle konuştu: “Biz her zaman parlamenter sistemden yana olduk. O sistemin güçlendirilmesini savunduk. Bu konudaki görüşlerimi sayın Cumhurbaşkanına da açıkladım. Biz kimseye Başkanlık sistemini destekliyoruz demedik. Gel Tayyip Erdoğan’ı Başkan yapalım demedik. Ortada yasal olmayan bir durum vardı bunu yasal hale getirelim dedik. Darbe girişimi de bu fiili durumun sonuçlarından biri. Fiili durum devam ederse benzer olaylar tekrar yaşanabilir''

ABLALAR ABİLER KAÇTI…


FETÖ operasyonlarına da değinen MHP liderinin, ‘'Abant toplantılarına katılan FETÖ’nün abileri ve ablaları, İran ya da Suriye üzerinden Amerika’ya Avrupa’ya kaçtı. Soruşturmalarda alt düzey kişiler tutuklandı. Bu işin hem siyasi hem de ekonomik ayağı çözülmeli. Bu ayaklara operasyon yapılmazsa kamu vicdanı tecelli etmez. Operasyonlarda çaycılar, garsonlar da ihraç edilerek mağduriyetler yaratıldı'' dediği öğrenildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap