SON DAKİKA



Haber > Gündem > HDP Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığı kaldırıldı

HDP Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığı kaldırıldı

01 Mart 2022 Salı - 22:41




HDP Milletvekili Semra Güzel‘in dokunulmazlığı TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamayla kaldırıldı. Karar 313 ‘evet’e karşılık 52 ‘hayır’la alındı.





HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması hakkında Karma Komisyon raporu Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldü.

Semra Güzel adına HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç savunma yaptı. Oluç’un savunma konuşması 3 saat sürdü. Savunmanın ardından oylamaya geçildi. Elektronik sistemle yapılan oylamada Güzel’in dokunulmazlığı 313 ‘evet’e karşılık 52 ‘hayır’ oyuyla kaldırıldı.

Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasıyla hakkında yargı sürecinin de önü açılmış oldu.

Etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristle fotoğrafı basına yansıyan Semra Güzel, fotoğrafların çözüm süreci döneminde çekildiğini belirterek, “Sadece benim değil milyonlarca insanın geleceğe dair umutlandığı ve barışı arzuladığı bir süreçte, bizatihi hükümetin karşı tarafla görüşmeler yaptığı göz önüne alınırsa, bu fotoğrafların bugün hakkımda yürütülen karamalara, kumpas girişimlerine ve suçlamalara dayanak yapılmaya çalışılması kabul edilemez” demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap