SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hayır cephesi halkı yanıltmaya çalışıyor

Hayır cephesi halkı yanıltmaya çalışıyor

28 Mart 2017 Salı - 09:59




Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, gazetemize konuştu, 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma dair gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Yakar,





Gazetemizin Giresun Temsilcisi Erkan Başkıran’a konuşan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, vatandaşın evet konusunda yoğun ilgisinden bahsetti. Yakar, vatandaşlara sağduyulu karar vermeleri gerektiğini tavsiye etti. Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, referanduma dair açıklamalarda bulunarak, “Hayır cephesi öyle yalanlar, öyle saçma sapan iddialar gündeme getiriyor ki cidden aklım almıyor. ‘Padişahlık geliyor, yönetim babadan oğula geçecek, ülke eyaletlere bölünecek, daha seçim olmayacak’ gibi inanılmaz yalanlarla halkımızı kandırmaya çalışıyorlar. Buna inanın anlam veremiyorum. Maddeler çok açık ve ortada olmasına rağmen akla hayale sığmayacak çarpıtma ve yalanlarla ülkemiz için hayati önem taşıyan bir referandumu sulandırmaya çalışıyorlar. Vatandaşımız bu yalanlara kanmasın” şeklinde konuştu.

ÜLKEMİZ ŞAHA KALKTI

Başkan Yakar, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Türkiye ne zaman ki istikrara ve tek parti iktidarına kavuştu, şaha kalktı. Cevabı net, bu iktidar döneminde. 15 senede bu ülkede devrim sayılacak hizmetlere imza atıldı. 750 milyon dolar için ülke ülke para dilenen, deprem olmuş şehirlerine 3 hafta müdahale edemeyen, gecelik 7000 bin faizler, yüksek enflasyonlarla ekonomik krizler yaşayan Türkiye artık milyar dolarlık projelere imza atıyor. Vatandaşlarımız da bunu açıkça görebiliyor. Sandıkta da halk buna göre kararını verecek. Buna inancımız sonsuz. Sahadaki çalışmalarımızda da bunu açıkça görebiliyoruz.”

İSTİKRAR YAKALANDI

“Ülkemiz tek parti iktidarında istikrarı yakaladı” diyen Yakar, “Bu inkar edilebilir mi? Geçmişteki koalisyonlar, başbakana kitapçık fırlatan cumhurbaşkanları ve koalisyon hükümetlerinde yaşanan çekişmeler yüzünden bu ülke tarihinin en büyük krizlerini yaşadı. Yıllarca bu krizlerle uğraştı ülkemiz. Yeni partili cumhurbaşkanlığı sisteminde bürokratik vesayete, koalisyonlara, çift başlılığa, siyasi çekişmeler son veriliyor. Bu sistemle vatandaş nefes alacak” ifadelerini kullandı.


SAYGI DUYULMALI

Yakar, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Güçlü, halka hesap veren, halka sorumlu olan partili cumhurbaşkanlığı ile ülkemiz istikrarı yakalayacaktır. Halkımızın maddeleri çok inceleyerek dedikodulara, yalan yanlış iddialara itibar etmeden karar vermelerini rica ediyorum. Sonuçta her iki düşüncede olan vatandaşlarımız da bizim başımızın tacıdır. Kimsenin kimseye hakaret etmeye, tercihinden dolayı baskı yapmaya hakkı yoktur. ‘Evet’ diyenlerin ‘Hayır’ diyenlere, ‘Hayır’ diyenlerin ‘Evet’ diyenlere saygı duymasını ve kutuplaşmaya asla müsaade edilmemesini diliyoruz.”

‘EVET’TEN EMİNİM

Referandum çalışmaları için ev ve esnaf gezileri yapan Başkan Yakar, vatandaşın evet konusunda yoğun ilgisi olduğunu belirtti. Yakar, sandıktan “evet”in çıkacağına inancının tam olduğunu belirtirken, “Vatandaşımızın sandıkta kararını ‘evet’ten yana vereceğine eminim. Halkımız yapılan hizmetleri çok iyi görüyor ve yorumluyor. Bunun yanında tıkanan sistemin değişmesi gerekliliği de ortada iken sandıktan başka bir karar çıkmaz ve sistem halkın da takdiriyle değiştirilir” diye konuştu.

ŞANTİYE HALİNDEYİZ


Belediye Başkanı Yakar, belediye çalışmaları ile ilgili konuşarak, “Beton santralimizi kurmuştuk. Şimdi de asfalt santralimizi kuruyoruz. İlçemiz adeta bir şantiye halinde. Baskı beton modern caddeler, spor kompleksli çocuk parkları, yollar, kaldırımlar, çevre düzenlemeleri gibi fiziki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bulancak ilçesi tek kelimeyle kabuğunu kırıyor, yeni bir Bulancak projemiz adım adım ilerliyor. Su, atık su ve kanalizasyon sorununda sona geldik. Altyapısı biten tüm yol ve caddelerimiz baskı beton veya sıcak asfalt ile kaplanıyor” dedi.

Yakar, belediye çalışmaları ile ilgili açıklamalarına devam ederek, “Ağaçlandırma, ışıklandırma ve çevre düzenlemesi ile halkımızın hizmetine sunuluyor. Belki de sahil boyunca belediye imkanları ile 350 araçlık kapalı otoparkı ilk biz yaptık. İlkleri yapmaya, halkımıza hizmetkar olmaya devam ediyoruz. Önümüzde birçok proje var. Hedeflerimiz çok büyük. Bulancak ilçesi modern ve parmakla gösterilecek bir ilçe olacaktır. Gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Halka hizmet Hakk’a hizmettir, düsturu ile 24 saat hiç bıkmadan usanmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN YANINDAYIZ

Yakar, hasta ve yeni doğan bebek ziyaretlerinin yanında toplu konut ziyaretlerine  de devam ettiğini bildirdi.  Yakar, “Vatandaşların iyi ve kötü gününde yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu arada da aldığımız desteğin karşılığını vermeye çalışıyoruz. Bu işi yaparken de zevk alıyoruz. Çünkü halkımıza hizmet bize keyif veriyor. Bıkmadan usanmadan hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

HİZMET ÜRETTİK


Yakar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gün içinde çok yoğun bir tempoyla karşı karşıyayız. Programlar, ziyaretler, saha çalışmaları, il dışı temasları hayli zamanımızı alıyor. Ama her şeye rağmen fırsatları değerlendirerek vatandaşlarımız ihmal etmiyoruz. Bundan sonra da elimizden geldiğince halkımızın içinde olmaya devam edeceğiz. Halka hizmet edebilmek için adımlar atmanız gerekir. Biz, ‘halka hizmet Hakk’a hizmet’ düsturuyla doğru adımlar atarak sadece hizmet ürettik ve belediyenin itibarını artırdık.”

SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ PROJELER YAPILDI

Başkan Yakar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Söz verdiğimiz gibi tüm projelerimizi hayata geçirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz.  Vatandaşlarımıza layık olabilmek adına ev ev, sokak sokak dolaşıyoruz ve sorunları yerinde dinleyip çözüm üretiyoruz. Halkımızın bize desteğine layık olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Daha yaşanabilir bir Bulancak için hız kesmeden çalışıyoruz ve ortaya çıkabilecek sorunları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz.” Yakar, gazetemiz için de açıklamalarda bulunarak, “Bölgemizin ulusal manada bu denli güçlü bir gazeteye sahip olması bizim için büyük avantajdır. Karadeniz gazetesi; bizim bölge olarak gözümüz, kulağımız, ulusala açılan penceremizdir. Gösterdiğiniz ilgilen dolayı teşekkür eder, tüm Karadeniz gazetesi ailesine başarılar dilerim” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap