SON DAKİKA



Haber > Gündem > Haydar Baş'tan Alevilere 4 söz

Haydar Baş'tan Alevilere 4 söz

23 Nisan 2015 Perşembe - 15:43




Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, iktidar olmaları durumunda cemevlerini ibadethane olarak tanıyacaklarını belirtti. 





BTP Genel Başkanı Haydar Baş açıklamalarda bulundu. Haydar Baş, iktidar olmaları durumunda cemevlerini ibadethane olarak tanıyacaklarını belirtti. Baş, dedelerin cemevlerinde görevli maaşlı memurlar olacağını, devletin ihtiyaç halinde cemevi yapacağını ve Ehl-i Beyt Üniversitesi kurulacağını söyledi. Haydar Baş aş, Alevi vatandaşlara 4 vaatte bulunarak şöyle konuştu, “Cemevleri devletin garantisinde ibadethane olacaktır. Alevi dedeleri cemevlerinde maaşlı memurlar olacaktır. Alevi kardeşlerimizin cemevine ihtiyacı olduğu zaman devlet hazine arazilerinden bedava yer tahsis edecek ve cemevi devlet desteğiyle ve halkla birlikte inşa edilecektir. Bizim iktidarımızda Ehl-i Beyt Üniversitesi açılacaktır. Böylece Ehl-i Beyt'in tamamını öğrenebilmek ve Aleviliğe gerçek manasıyla vakıf olmak mümkün olacaktır. Ehl-i Beyt Üniversitesi'yle Ehl-i Beyt'i dünyanın merkezi haline getireceğiz inşallah."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap