SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hatipoğlu, ölümü yenemeyeceksin!

Hatipoğlu, ölümü yenemeyeceksin!

08 Eylül 2016 Perşembe - 17:37




Ölüm korkusu nasıl yenilir sorusunu cevaplayan Nihat Hatipoğlu, isim vermeden Fetullah Gülen'e sert sözlerle yüklenirken "Bu tür insanlar ölümü ebediy





Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, ölüm korkusu nasıl yenilir sorusunu cevaplarken Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine de değindi.

"ÖLÜMÜ YENMENİN YOLU..."

Hatipoğlu, mümin insanın ölüm korkusunu yenmesini değil, ölüme kendisini hazırlaması gerektiğini belirtti. "Ölümü yenmenin yolu ölümü aşmaktır" diyen Prof. Dr. Hatipoğlu, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Sizin ölüm korkunuzu yenmeye değil, ölüme hazırlanmaya kendinizi yakınlaştırmanız gerekir.

"İNSANLARI TANKLARLA İKİYE BÖLMEK DEĞİL"

Ölümü yenmenin yolu, ölümü aşmaktır. Ölümü aşmanın yolu teslimiyettir. Ölümü aşmanın yolu, ölüme hazır olmaktır, namaz kılmaktır, merhamet etmektir, karınca incitmemektir. Ama gerçekten karınca incitmemektir. Karınca yuvası bozmamaktır. İnsanları tanklarla ikiye bölmek değil. Şehit olmuş olan bir insanın önünde 3 yudum suyu içerken 'Ben sünnet uyguluyorum' diyecek kadar vahşileşmemektir.


"ÖLÜM ONLARI YENECEKTİR"

Bu tür insanlar ölümü ebediyen yenemeyecektir. Ölüm onları yenecektir. Çünkü ölüm onların azaba kavuşması için bir merdiven olacaktır. Temiz olman, ihlâslı olman, samimi olman, sineği incitmemen hakikaten gerektir. Ama sözde değil gerçekte. Ölümü yenmenin yolu, Şeb-i Arus gibi yani evlenme gecesi gibi Mevlana'nın dediği gibi ölüme hazır olmaktır."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap