SON DAKİKA



Haber > Gündem > Harbiye’de skandal! Atatürk’e büyük saygısızlık: ''Ayağa kalkmadılar''

Harbiye’de skandal! Atatürk’e büyük saygısızlık: ''Ayağa kalkmadılar''

17 Mart 2020 Salı - 15:54




Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Harbiye'ye girişinin 121. yıl dönümü töreninde skandal bir olay yaşandı.





Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesinin katıldığı törende, 3 kişinin Atatürk’ün öğrenci numarası 1283 okunduğunda saygı ve gelenek gereği ayağa kalkması gerekirken, yerinden kımıldamadıkları görüldü.

13 Mart tarihinde Atatürk’ün Harbiye’ye girişinin 121. yıl dönümü kutlandı.

Her yıl büyük coşkuyla kutlanan tören, Savunma Bakanlığının Youtube kanalında yayınlandı.

 

 


Ankara’daki Kara Harp Okulu’ndaki törende, yine geleneksel yoklama yapıldı. Yoklamada numara 1283’e geldiğinde her Harbiyeli ayağa kalkıp esas duruşta Atatürk’e saygı gereği “İçimizde” diye bağırdı ardından da Harbiye yemini etti. Ancak bu yıl yapılan törende 2’si kadın, 3 kişinin ayağa kalkmadığı hatta yerinden kımıldamadığı görüldü.

Diğer tüm Harbiyeli öğrenciler ayağa kalkarken, 3 kişinin neden kalkmadığı merak konusu oldu.

Veryansın Tv, skandal görüntüleri, Harbiye’de yetişmiş askerlere sordu.

Veryansın Tv’ye konuşan emekli askerler, bunun kabul edilemez olduğunu ve derhal ilgililer hakkında soruşturma başlaması gerektiğini söyledi.
Atatürk’ün apolet numarasının bugüne kadar kimseye verilmediğini ve verilmeyeceğini, bu nedenle 1283 numarası okunduğunda Harbiyelilerin saygı gereği esas duruşa geçip “içimizde” dediğini aktaran Harbiye mezunları, “Burada ayağa kalkmamak gibi bir durum söz konusu olamaz. Orada bütün subay adayları, aslan parçaları, ayağa kalkıp saygısını gösteriyor, ancak orada 3 kişi neden ayağa kalkmıyor? Eğer rahatsızlıkları varsa, oraya getirilmezler. Buna derhal bir açıklama getirilmesi gerekir” dedi.


Harbiye mezunu askerler, “Bu şahıslar bu cesareti nasıl bulabiliyor? Yoksa bu örgütlü bir hareket mi araştırılsın” sözlerini kullandı.

İşte o görüntüler…

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap