SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hapiste kalanlara çığlık

Hapiste kalanlara çığlık

29 Haziran 2014 Pazar - 12:22




BALYOZ davası sanıklarının yakınları tarafından oluşturulan Vardiya Bizde Platformu üyeleri dün 92’nci kez bir araya gelerek ‘Sessiz Çığlık’ eylemi ya





İstanbul’da Beşiktaş Meydanı’ndaki eyleme tahliye olan Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, 3 gün önce istifasını veren Tümamiral Caner Bener, Emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Emekli Tümamiral Semih Çetin ve Emekli Tümamiral Fikret Güneş de destek verdi. Balyoz davasından tutukluyken, kanser tedavisi yüzünden cezası 6 ay ertelenen emekli Tuğamiral Cem Çakmak'ın gönderdiği mektup, ablası Filiz Çakmak tarafından okundu. Cem Çakmak mektubunda, “Tutuklu olan askerler Seyfettin Alevcan, Necmi Yıldırım, Adnan Yılmaz, Cemal Temizöz, Koray Eryaşa Engin Çırakoğlu, Bülent Acar, Bülent Akbaş, Engin Karatekin, Onur Süer, Coşkun Başbuğ için mücadelemize devam edeceğiz. Şimdi düzmece dava tutsaklarının bir kısmı özgürlüklerine kavuşsa da hâlâ zulme uğrayan arkadaşlarımızın zindanlarda tutulması, sessiz kalabileceğimiz bir durum değildir" diye seslendi. Emekli Koramiral Kadir Sağdıç ise şunları söyledi: “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye'ye tanıdığı sadece 2 yıllık bir süre var. AB’ye tam üye değiliz. Ama Avrupa Konseyi'ne birçok Avrupa ülkesinden önce üye olduk. Tam üyeyiz. Avrupa'nın en hukuksuz devleti Türkiye. İtalya'nın, İspanya'nın, Fransa'nın 70-80, Rusya'nın binler seviyesinde ihlalleri var. Ama Türkiye 20 binlerde ihlal yapmış bir ülke. Rest çekti artık Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi. Ya bu 20 binleri, adam gibi ülke olarak hukuka geri döner, kendiniz temizlersiniz ya da benim vereceğim tazminat davalarına sizin bütçeniz yetmez diyor.” İzmir’deki eyleme Şirinyer Cezaevi’nden tahliye olan Kurmay Deniz Albay Bora Serdar da katıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap