SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hani fiyatlar düşecekti! 2. el araçlara yüzde 15 zam

Hani fiyatlar düşecekti! 2. el araçlara yüzde 15 zam

13 Ekim 2022 Perşembe - 16:41




İkinci el araç almak isteyenlere kötü haber Ankara Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Gökhan Çalışkan'dan geldi.





Otomobil almak isteyen vatandaş hayallerini ertelemek zorunda kaldı. 2. el otomobil piyasasındaki fahiş fiyatlar nedeni ile hükumet tarafından fiyatların düşeceği vaad edilmişti ancak durumun öyle olmayacağı belli oldu.

Sözcü'nün haberine göre,  Ankara Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Gökhan Çalışkan araç fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çalışkan, önümüzdeki süreçte fiyatların yüzde 15 daha artmasının beklendiğini vurguladı.

Çalışkan söz konusus açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz dönemlerde Ticaret Bakanlığı bir yönetmelik yayınlandı. Yayınlanan yönetmelikte sektörü düzenlemek, toparlamak adına yapılan bu çalışmalar, piyasadaki beklentileri karşılamadı. Altı ay, altı bin kilometre satış yasağı bizi töhmet altında bıraktı.Bayilere gittiğimizde sıfır araç alamıyoruz. Firmalar, bize 2. el ticareti yaptığımız için sıfır araç satmıyor.

"FİYATLAR YÜZDE 15 ARTACAK"

Önümüzdeki dönemde fiyatların yüzde 15 dolayında artmasını bekliyoruz. Tüketicilerimizin galerileri ziyaret ettiğinde karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri, fiyatların yüksekliğinden şikayet oluyor. Geçen seneyle bu sene arasındaki fiyatlardan müşterilerimiz rahatsız. Ama bu rahatsızlığın sebebi motorlu araç satıcıları değil.

"SIFIR ARAÇ YOK"

Şu anda orta segmentte bir araca sahip olmak için 400 bin TL ile 1 milyon 250 bin TL arasında bir bütçeye sahip olmak gerekiyor. İkinci el fiyatlarının yükselmesindeki en büyük sebeplerden biri de arz talep dengesizliği. Vatandaşlarımız şu an bayilere sıfır araç almak için gittiklerinde talepleri karşılanamıyor. Vatandaş da çözümü 2. el araçta arıyor. Talebin bu kadar yoğun olması, fiyatların da gereğinden fazla yükselmesine sebep oluyor. Bu da arz talep dengesizliğinden…

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap