SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Hamit Kocabey 'hukuk, adalet kalmadı' diye yakınıyormuş"

"Hamit Kocabey 'hukuk, adalet kalmadı' diye yakınıyormuş"

17 Ekim 2021 Pazar - 11:59




Karar yazarı Taha Akyol, HSK'dan istifa eden Hamit Kocabey'in "hukuk, adalet kalmadı" diye yakındığını yazdı.





Karar yazarı Taha Akyol, Hamit Kocabey'in Hâkimler ve Savcılar Kurulu’ndan istifasına ilişkin olarak edindiği kulis bilgisini paylaştı.

Akyol, "Kocabey’i yakından tanıyan İyi Partilerden benim dinlediğime göre, Kocabey "Hukuk, adalet kalmadı' diye yakınıyormuş, hukukçu kimliğiyle istifa etmek istediğini Bahçeli’ye anlatmış o da onaylamış" diye yazdı.

" MHP kontenjanından Hakimler ve Savcılar Kurulu'na seçilen Av. Hamit Kocabey’in istifası, Cumhurbaşkanlığı sisteminin yol açtığı ağır kurumsal sorunların bir dışavurumudur." diye yazan Taha Akyol yazısında "Rivayet muhtelif… İsmail Saymaz’a göre, AK Parti bürokrasisinde beklediği hassasiyeti görmeyen Bahçeli sert bir uyarıda bulunmak istemiş, aslında çalışmalarından memnun olduğu Av. Hamit Kocabey’i bu amaçla istifa ettirmiş. Böyleyse, HSK bu dozda bir siyasi faktör haline gelmiş demektir, vahimdir." ifadelerini kullandı.

Taha Akyol yazısına şöyle devam etti:

"Kocabey "hukuk, adalet kalmadı" diye yakınıyormuş, hukukçu kimliğiyle istifa etmek istediğini Bahçeli’ye anlatmış o da onaylamış. Böyleyse yine vahimdir, ülkede hukukun, adaletin ne durumda olduğunun bir ifadesidir.

Bahçeli ile "istişare ederek" istifa ettiğini belirten Kocabey’in "hiçbir yanlışa göz yummadık" diye vurgulaması dikkat çekicidir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap