SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hamas'tan tarihi çağrı! Mescid-i Aksa için 'Öfke Cuması'

Hamas'tan tarihi çağrı! Mescid-i Aksa için 'Öfke Cuması'

02 Haziran 2021 Çarşamba - 11:29




Gazze'de katliamın ardından yüzlerce Yahudi işgalci Siyonist İsrail'in eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdürüyor. Hamas, baskınlara karşı Filistinlilere 'öfke cuması' çağrısında bulundu.





Gazze'de katliamın ardından Siyonist  İsrail Müslümanların ilk kıblesı  Mescid-i Aksa'ya saldırılarını sürdürüyor. Mısır'ın arabuluculuğunda 21 Mayıs'ta Hamas-İsrail arasında imzalanan ateşkes anlaşmasından bu yana Siyonist İsrail polisinin sıkı güvenlik önlemleri altında yüzlerce Yahudi işgalci, Müslümanların haremine girdi. Siyonist İsrail Gazze'ye saldırdığı 10 Mayıs'ta da Mescid-i Aksa'yı savaş alanına çevirmişti. Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik baskınlarına karşı Hamas, protesto için "öfke cuması" çağrısı yaptı.

FİLİSTİNLİLER BU CUMA KALABALIKLAR HALİNDE TOPLANACAK

Hamas yaptığı açıklamada, Yahudi işgalcilerin Aksa'ya yönelik baskınlarını, işgal güçleri hükümetinin itibarını korumak için gerçekleştirilen umutsuz bir girişim şeklinde değerlendirdi. Filistinlileri, Batı Şeria'daki şehirlerde gelecek cumayı "öfke günü" haline getirmeye davet eden Hamas, kalabalıklar halinde tüm temas noktalarında toplanılması, yerleşimler arasındaki yolların kesilmesi, İsrail hükümetinin himayesinde kendilerine oldubitti dayatmaya çalışan yerleşimciler karşısında tırmanış çağrısında bulundu.

Bu saldırıların daha fazla direniş ve engelleme ile karşılaşacağı aktarılan açıklamada, Filistin halkının, topraklarını ve kutsal değerlerini savunma ile ulusal kurtuluş projesine katılmaya; işgal güçleri ve yerleşimciler karşısında kapsamlı bir direnişi etkinleştirmeye hazır olduğu vurgulandı.

"DİNİ GÖREVİMİZDİR"


Filistinli Milletvekili Ahmed el-Hacc Ali, tüm Filistin halkını, işgal altındaki topraklarında yürütülen yasa dışı yerleşim yerlerine karşı Cuma namazından sonra düzenlenecek öfke gösterilerine katılma çağrısında bulunurken, bunun ulusal ve dini bir görev olduğunu söyledi.

el-Hacc, işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri vatan topraklarından püskürtünceye dek mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

el-Hacc, “İşgalcilerin, taşla bile olsa direniş gücünü hissetmesi onları geri çekilmeye zorlayacaktır. Çünkü Siyonistler güçten anlar” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap