SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ham petrol fiyatlarında kırılmalar olabilir

Ham petrol fiyatlarında kırılmalar olabilir

01 Şubat 2015 Pazar - 12:26




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ham petrol fiyatlarında yukarı veya aşağı doğru kırılmaların olabileceğini belirterek, “Ümit ediyoruz k





Eneri ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ham petrol fiyatları ile ilgili olarak, “10 gün öncesine kadar dolar paritesi 2.32’idi, şimdi 2.45’lerde. Ham petrol 48 dolarlar seviyesindeydi, şimdi 53 dolarlar seviyesinde. Hatırlarsanız bunu geçen hafta da söylemiştik. Vücut direnci düşen bir bünye gibi en ufak gribin, nezlenin tesirli olabileceği bir dönemdeyiz. Şu anda ham petrol fiyatlarının bu seviyede olduğunu söylemem lazım” diye konuştu.

Bakan Yıldız, “Her an yukarıya doğru veya aşağıya doğru fiyat inmeleri veya fiyat çıkmaları ile ilgili olarak kırılmalar yaşanabilir. Özellikle ABD’deki denizlerdeki petrol kuyuları ile alakalı sayının azaltılacağının açıklanması böyle bir çıkışa sebep oldu. Bünye zayıf olunca dünyada ham petrol ile alakalı her an her iki tarafa doğru da kırılabilir. Türkiye’nin bu manada hazırlıkları olduğunu söyleyebilirim. Şu ana kadar vatandaşımıza sirayet eden, yansıyan çok önemli indirimler oldu. Ümit ediyoruz ki çok yüksek bir fiyat sıçraması olmasın. Çünkü son bir hafta içerisinde bildiğiniz gibi yüzde 15.5’lar civarında TL karşısında ham petrolün fiyatı yukarı çıkmış oldu. Bu şekilde hem enerji sektörünü hem de piyasayı kontrol etmeye devam edeceğiz” dedi.

AK Parti’deki milletvekilliği aday adaylığı konusunda ise Yıldız, “Yerel yönetimlerle alakalı birçok partide hazırlıklar var. Bizim MKYK’da alınan en son kararla illerde il genel meclisi üyelerinden, belediye başkanlarından, belediye meclis üyelerinden istifa etmemeleri ile alakalı karar alındı. Bunun birçok ilde istisnası olacak. Bu manada biz Kayserimizde iyi ve güçlü bir liste çıkartacağız. Çok farklı bir yenilenme olacak. Bu bizim, AK Parti’nin dinamizmine, bizden sonraki arkadaşlara geniş bir alan bırakma açısından faydalı olacak” diye konuştu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap