SON DAKİKA



Haber > Gündem > Haluk Pekşen krize dikkat çekti!

Haluk Pekşen krize dikkat çekti!

01 Mart 2016 Salı - 13:20




Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen turizm sektöründe yaşanan kriz ile ilgili açıklamalarda bulundu.





Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen bir basın topantısı düzenleyerek turizmde yaşanan krize dikkat çekti.

İşte o açıklama: "Hükümetin diğer sektörlerin de gelişmesini sağlayan lokomotif bir sektör olan turizm sektörünün içinde girdiği krizden çıkması için gerekli tedbiri alacağı bekleniyordu. Ancak hükümetin açıkladığı içi boş turizm paketi sektörde büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Uçakların 6.000 dolar yakıt desteği alabilmesi için önce uçağın Türkiye’ye gelebilmesi gerekir. Avrupa’daki tur operatörleri Türk turizm sektöründe 2016 yılında 2015 yılının %40’ı civarında bir gerçekleşme öngörüyor. Bu tahmine göre Türkiye’ye yaklaşık olarak 15 milyon yabancı turist gelecek, 20 milyon yabancı turist kaybımız olacak. Bu denli yüksek oranda turist kaybı, turizmden elde edilen 20 milyar dolarlık gelirin kaybı demektir. Antalya İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, 2016 yılı Ocak ayında, 2015 yılı Ocak ayına göre Rusya’dan gelen turist sayısı %81 oranında azalmıştır. Daha şimdiden Akdeniz Bölgesi’nde birçok tesis açılmamıştır. Sektörde yaklaşık olarak 250 bin kişinin işsiz kalması beklenmektedir. Turizm sektöründe başlayan bu kriz domino etkisi yaratarak, diğer sektörlerde de kriz yaratacaktır. Hükümetin çözüm planı üretemediği anlaşılmıştır. Sektörde ve kamuoyunda büyük bir hayal kırıklığı söz konusudur. Avrupa’nın en büyük ve en önemli pazarları kaybedilmiştir. Bugün bile tedbir alınmaya kalkılırsa pazarın geri alınmasının uzun süreceği ve zor olacağı açıktır. Turizm tarihinin en büyük krizi basiretsiz bir hükümetin uygulamalarıdır. Bu krizin çıkma sebebi dünya ekonomisinde ki gelişmeler değildir. Bu krizin çıkma sebebi hükümetin yönetememesinden, beceriksizliğinden, vizyonsuzluğundan, öngörüsüzlüğünden başka hiçbir şey değildir. Bu turizm krizi giderek ekonomik krize dönüşür; bu krizde iktidarı götürür. Koruma sayısını artırarak iktidarda kalanlara bugüne kadar rastlanmamıştır. Sektörde giderek yükselen seslere kulaklarını kapatanlar, sorunun ne demek olduğunu kısa surede anlayacaklar."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap